Η στήριξη του τραπεζικού συστήματος είναι αναγκαία για τη διασφάλιση των ίδιων των κρατών μελών, υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή των δύο Συμφωνιών για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το Ενιαίο Ταμείο Στήριξης.
«Η Ελλάδα ανέκαθεν υποστήριζε και συνεχίζει να υποστηρίζει την περαιτέρω εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής. Θεωρούμε ότι η ολοκλήρωσή της είναι απαραίτητη προκειμένου να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα οφέλη που προκύπτουν από όλα τα κράτη-μέλη από τη συμμετοχή τους σ’ αυτή.
Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετίζουμε, διαχρονικά, όχι τώρα, όλες τις σχετικές προσπάθειες που γίνονται και τώρα και τα προηγούμενα χρόνια στην κατεύθυνση αυτή.

Ταυτόχρονα, συμμετέχουμε ενεργά και με εποικοδομητική στάση στις συζητήσεις για τη νέα ευρωπαϊκή οικονομική αρχιτεκτονική με σκοπό την επίτευξη περαιτέρω προόδου», είπε ο Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε: «Η παράταξή μας, η Νέα Δημοκρατία, έχει τη μεγάλη τιμή να είναι το πρώτο κόμμα που επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν μπήκε το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα, έδειξε τον σωστό δρόμο για το μέλλον της πατρίδας μας, τον δρόμο της τότε ΕΟΚ, που τότε το σύνολο της αντιπολίτευσης ήταν απέναντι, και σήμερα Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σήμερα, δεκάδες χρόνια μετά, επιβεβαιώνεται η ορθότητα της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του ανθρώπου που δημιούργησε τη Νέα Δημοκρατία, ότι επέλεξε την κρίσιμη στιγμή, κόντρα στις φωνές και τα συνθήματα της περιόδου εκείνης, τον σωστό δρόμο για τη χώρα μας.

Ξέρουμε όλοι τα μεγάλα οφέλη που έχουμε πάρει όλα αυτά τα χρόνια, τη στήριξη σε δύσκολη χρονική στιγμή για την πατρίδα μας, μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Σήμερα, η χώρα μας δανείζεται και ευτυχώς μέσα στην κρίση δανείστηκε αρκετά δισεκατομμύρια για να στηρίξει την ελληνική οικονομία, τις θέσεις εργασίας, τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις. Δώσαμε 41 δισ. ευρώ όλο αυτό το διάστημα ως κυβέρνηση. Καλά κάναμε για το καλό της κοινωνίας, για την κοινωνική συνοχή στη διατήρηση θέσεων εργασίας, επιστρεπτέες προκαταβολές. Ναι, το κάναμε. Μεγάλο κομμάτι όλων αυτών των χρημάτων ήλθε και μέσω του δανεισμού. Ένας δανεισμός που είναι σήμερα κάτω από το 1%, όταν το 2010 ήταν περίπου στο 3% επί ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η πραγματικότητα», επισήμανε ο Γιάννης Βρούτσης.