Την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη υπερψήφισε η Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση, ενώ κατά τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25.

Αξίζει δε να σημειωθεί οτι o ΣΥΡΙΖΑ «μάζεψε» τον Παύλο Πολάκη, με τον τελευταίο να μην εμφανίζεται στην Επιτροπή έτσι ώστε να δώσει τη δική του εξήγηση. Τον ρόλο του υπερασπιστή του ανέλαβε, ως αντί-Πολάκης, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος με χυδαιολογίες επιτέθηκε στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταγγέλοντας τη διαδικασία ως καταχρηστική.

Επί της διαδικασίας ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χαράλαμπος Αθανασίου τόνισε ότι πρόκειται για μία άλλη περίπτωση και μία άλλη υπόθεση με διαφορετικά χαρακτηριστικά ενώ ο βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, επισήμανε ότι πρόκειται για αντιπαράθεση εκτός Κοινοβουλίου η οποία δεν εμπίπτει ούτε στο Σύνταγμα , ούτε στον κανονισμό της Βουλής. Από τη δική του πλευρά του ο Σταύρος Κελέτσης, βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι το σύνταγμα και ο νόμος εξαιρούν την περίπτωση της συκοφαντικής δυσφήμισης, επιχειρηματολογώντας υπέρ της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

Αντικατάσταση του από την Επιτροπή Δεοντολογίας για την υπόθεση Πολάκη ζητά ο Πλεύρης

Tην αντικατάστασή του από άλλον βουλευτή στη θέση μέλους της Επιτροπής Δεοντολογίας για τη σημερινή συνεδρίαση με θέμα το αίτημα της εισαγγελικής αρχής για άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη ζήτησε ο Θάνος Πλεύρης της Νέας Δημοκρατίας.

Η μήνυση αφορά σε συκοφαντική δυσφήμηση του εκδότη της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Γιάννη Κουρτάκη σε βάρος του κ. Πολάκη.

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Χαράλαμπο Αθανασίου ο κ. Πλεύρης τονίζει ότι αν και δεν προκύπτει κώλυμα με βάση τις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής και του Κώδικα Δεοντολογίας βουλευτών ζητά αντικατάσταση καθώς έχει ήδη αναλάβει τον κ. Κουρτάκη στο αστικό σκέλος της υπόθεσης ενώ θα τον αναλάβει και στο ποινικό.

πηγή: parapolitika.gr