Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήγε… τυχαία σε εκδήλωση μίσους

302
ΒΟΥΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

«Μαλλιά-κουβάρια» έγιναν στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω του βουλευτή Σερρών Λευτέρη Αβραμάκη που βρέθηκε… κατά λάθος σε εκδήλωση μίσους εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα.

Προηγήθηκε καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, σύμφωνα με την οποία ο Λευτέρης Αβραμάκης βρέθηκε στο ετήσιο μνημόσυνο διακοσίων μελών της ΠΑΟ, μίας από τις πιο γνωστές φιλογερμανικές ενώσεις της κατοχής) σε μάχες με τον ΕΛΑΣ.

Ο ίδιος ο βουλευτής δεν αρνείται τη συμμετοχή του, αλλά λέει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι… είδε φως και μπήκε τυχαία στην εκδήλωση!

Η δήλωση Αβραμάκη

«Παρευρέθηκα, λοιπόν, στην εκδήλωση τυχαία, καθώς ευρισκόμουν στην περιοχή του Δήμου Ηράκλειας σε μία από τις καθιερωμένες προσωπικές περιοδείες μου ανά τον νομό. Περνώντας από την Τριάδα με σκοπό να επισκεφτώ τα καφενεία του χωριού είδα κόσμο μαζεμένο στο ηρώο και προσέγγισα για να χαιρετίσω κάποιους γνωστούς, ενώ η εκδήλωση ήταν σε εξέλιξη. Αποχώρησα σε σύντομο χρόνο και συνέχισα την περιοδεία μου στα υπόλοιπα χωριά».

Η επίθεση της «Αυγής»

Προφανώς το «είδα φως και μπήκα» δεν ήταν ικανοποιητική εξήγηση για την «Αυγή», η οποία φιλοξενεί άρθρο του Πέτρου Κατσάκου, στην τελευταία της σελίδα, με τίτλο «Κάτι πιο ειλικρινές, σύντροφε Αβραμάκη;».

Στο άρθρο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η παρουσία ενός βουλευτή της Αριστεράς σε μια τέτοια εκδήλωση μίσους δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με επιχειρήματα του τύπου “είδα κόσμο και μπήκα να χαιρετήσω” καθώς αυτά υποτιμούν τη νοημοσύνη και προσβάλουν την ιστορία όλων όσων όσους ο Λ. Αβραμάκης τάχθηκε να υπηρετεί».

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr