Βορίδης για ψήφο αποδήμων: Τέλος στα αντιπολιτευτικά παιχνίδια

by news

Ξεκάθαρη θέση για την ψήφο των αποδήμων ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, τονίζοντας πως δεν μπορεί κάποιοι να λένε πως είναι υπέρ της άρσης των περιορισμών και να μην την ψηφίζουν επειδή δεν θέλουν να προσμετράται η ψήφος τους στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε πως πρόκειται για Έλληνες πολίτες, εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους, οι οποίοι μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα μας και να ψηφίσουν, αλλά δεν τους επιτρέπουμε να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους.

Κατά τα άλλα, ο Μάκης Βορίδης απέδωσε τα εύσημα στον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκο Δένδια. Όπως είπε, «ήταν μία πολύ καλά σχεδιασμένη κίνηση από την πλευρά της Κυβέρνησης» και ο Νίκος Δένδιας παρουσίασε και υποστήριξε τις πάγιες ελληνικές θέσεις αναφορικά με την Τουρκία και τις προκλήσεις της.

Η στάση της Κυβέρνησης στο θέμα της Τουρκίας είναι ξεκάθαρη και αποδίδει καρπούς, είπε ο Μάκης Βορίδης, ενώ παραδέχθηκε πως θα πρέπει να ασκήσουμε κριτική στην ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική.

«Ποτέ δεν δεχθήκαμε την πολιτική κατευνασμού» από την ΕΕ, συνέχισε και υπογράμμισε πως «σε όλες τις κινήσεις που έχει κάνει η Τουρκία, έχει λάβει διπλωματικές απαντήσεις. Δεν έχει μείνει καμία αναπάντητη!», υπενθυμίζοντας την παρέμβαση στη Λιβύη και τις επαφές με Αίγυπτο και Ισραήλ.

Ερωτηθείς σχετικά με το σενάριο συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν, είπε πως θα εξεταστεί και ότι θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από τη συμπεριφορά της Τουρκίας το επόμενο διάστημα.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα