Βορίδης για Novartis: Να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή

19
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Βορίδης για Novartis: Να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στον Γιάννη Πρετεντέρη, αναφέρθηκε στην ανάγκη συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.

«Η επιτροπή δε μπορεί να μην συγκροτηθεί γιατί από τη στιγμή που εισάγεται πρόταση με βάση το 86 θα γίνει δεκτή αυτή από την ολομέλεια και μετά η Επιτροπή πρέπει, κατά τη γνώμη μου, προδικαστικά τρόπον τινά να αποφασίσει ανάλογα και με το περιεχόμενο που έχει αποφασίσει η ολομέλεια να ελέγξει και έχει δώσει ας το πω στα πρακτικά άρθρα που παραβιάστηκαν, ανάλογα λοιπόν με τις κατηγορίες, εντός εισαγωγικών το βάζω, θα πρέπει να κρίνει αν είναι αρμόδια να επιληφθεί των κατηγοριών ή όχι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν είναι της άποψης Βενιζέλου για σύσταση εξεταστικής επιτροπής γιατί δεν προστατεύονται τα δικαιώματα των οιονεί κατηγορουμένων στην υπόθεση και άρα η προανακριτική είναι πιο σωστή λύση.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr