«Βόμβες» Λαφαζάνη στο tomanifesto.gr για τα κόλπα του Τσίπρα του 2015 (vid)

by MANIFESTO

Αποκαλύψεις με ονόματα υπόσχεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για το 2015, περίοδο της μεγάλης προδοσίας όπως λέει. Έχοντας ζήσει εκ των έσω τα όσα διαδραματίστηκαν στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παραμένοντας σταθερός στα πιστεύω του δίνει μια πρώτη γεύση των όσων θα αναφέρει στο βιβλίο του μιλώντας στο tomanifesto.gr.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας άφησε παρακαταθήκη το τέταρτο μνημόνιο» σχολιάζει δεικτικά αναφερόμενος στην τακτική που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας. Θυμίζει πως ο Γιάνης Βαρουφάκης σε στενή συνεργασία με τον τότε πρωθυπουργό υπέγραψε την παράταση του δεύτερου μνημονίου, η οποία παράτυπα δεν πέρασε από την Βουλή καθώς το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε πως δεν θα ψηφιζόταν. «Αυτή η 4η παράταση ήταν οπισθοχώρηση» προσθέτει.

Ερωτώμενος για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ υποστηρίζει πως η εναλλακτική –και προσωπική του θέση- ήταν εκ νέου προσφυγή στις κάλπες ενώ αποσαφηνίζει πως η συνεργασία αυτή δεν επηρέασε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. «Τα δύο κόμματα είχαν εκλεγεί πάνω στην ίδια αντιμνημονιακή πλατφόρμα» εξηγεί και συμπληρώνει πως «τη μεγάλη κωλοτούμπα την αποφάσισε μόνος ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγετική του ομάδα». «Στην επιλογή της ανατροπής με το κατεστημένο οι ΑΝΕΛ θα ακολουθούσαν» σημειώνει αφήνοντας αιχμές για τις επιλογές Τσίπρα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επαναλαμβάνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει κόμμα του συστήματος ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα εξηγεί γιατί είναι βαρίδιο για το κόμμα αλλά και ποιος θα μπορούσε να τον διαδεχθεί.

Για πρώτη φορά αναφέρεται στην αρχική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και την δική του αντίδραση. «Προειδοποίησα ότι θα έριχνα την κυβέρνηση» δηλώνει ενώ εξηγεί γιατί δεν αντέδρασε με τον ίδιο τρόπο στην επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο πρώην υπουργός προχωρά σε αποκαλύψεις για τη σχέση του με την τρόικα την περίοδο που ήταν στην κυβέρνηση και τον λόγο που ο Αλέξης Τσίπρας τόλμησε την προσφυγή στις κάλπες το καλοκαίρι του 2015 με τις οποίες ολοκληρώθηκε η πρώτη κυβέρνηση Αριστεράς.

Ακούστε τη συνέντευξη: 

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα