fbpx

Βόμβες Αθανασίου κατά «Ρασπούτιν» και Τουλουπάκη

by athina

Με αποκαλύψεις- βόμβες συνοδεύτηκε η κατάθεση, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη σκευωρία Novartis, του πρώην εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος έχει χειριστεί κρίσιμες υποθέσεις, όπως λίστες πιθανών φοροφυγάδων.

Όπως αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζητούσε την άσκηση διώξεων σε καναλάρχες, χωρίς στοιχεία, με παρεμβάσεις προς τους εισαγγελείς που ερευνούσαν υποθέσεις ΜΜΕ, αλλά και του Ανδρέα Βγενόπουλου, ενώ χαρακτηριστικά ήταν και τα όσα είπε για τις σχέσεις Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη και το… προσωπικό του ενδιαφέρον για την υγεία της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι πιέσεις για καναλάρχες και η αδιαφορία για τη φοροδιαφυγή

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κ. Αθανασίου φέρεται να ανέφερε ότι σε μία επίσκεψη ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος του είπε «Παναγιώτη μου την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου», ενώ τον πίεζε για να πληροφορείται την εξέλιξη υποθέσεων, κυρίως αυτών που αφορούσαν καναλάρχες.

«Με πίεζε για Αλαφούζο. Του έλεγα πως δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα. Για τις λίστες φοροδιαφυγής δεν έδειξε ενδιαφέρον. Έδειξε ενδιαφέρον για τα μιντιακα και τους καναλάρχες. Ήθελε ταχύτητα. Του κατέστησα σαφές ότι  δεν είμαι διατεθειμένος να παρακάμψω τη νόμιμη διαδικασία για κανένα φυσικό πρόσωπο» φέρεται να κατέθεσε ο κ. Αθανασίου.

Αποκάλυψε μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο Παπαγγελόπουλος «για τον Βγενόπουλο μας πίεζε αφόρητα. Έφθασε στο σημείο να απειλεί πως αν δεν τελειώσει άμεσα ο φορολογικός έλεγχος θα έβγαινε στα κανάλια και θα έλεγε ότι οι ελεγκτές τα έχουν αρπάξει από τον Βγενόπουλο». «Τον ρώτησα “μα τι είναι αυτά που λες; Έχεις στοιχεία;” και απάντησε “όχι, όμως είμαι σίγουρος πως θα έχουν αρπάξει”» συμπλήρωσε ο κ. Αθανασίου αναφερόμενους σε διαλόγους του με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η λίστα Λαγκάρντ, ο Φαλτσιανί και η… ομάδα Τουλουπάκη

«Όταν ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός σκέφτηκα να ζητήσω τη βοήθεια του. Κατά της διαφθοράς αυτός, τη διαφθορά ψάχναμε κι εμείς. Αν και είχε υπάρξει ένα δυσάρεστο γεγονός από την πλευρά του. Εκδότης εφημερίδας (λέει το όνομα της εφημερίδας) είχε στείλει επιστολή πως πρόσωπα που εμπλέκονται στη λίστα Λαγκάρντ (λέει ονόματα) είχαν συστήσει ομάδα διαχείρισης μαύρου χρήματος. Αυτή όμως πατούσε στη λίστα Λαγκάρντ. Όμως αντί να τη στείλει σε μένα ο Παπαγγελόπουλος, την έστειλε στον τότε προϊστάμενο της εισαγγελέας Ζαγοραίο. Αυτοί τη διαβίβασαν στην ομάδα Τουλουπάκη. Αυτοί χωρίς να διενεργήσουν άλλη εξέταση αποφάσισαν να φύγουν στο Παρίσι και συνοδεία δημοσιογράφου να πάνε στο Φαλτσιανί. Όλα με μυστικότητα και χωρίς να συνεννοούνται με τα καθ’ ύλην αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης. Θα έπρεπε όλα αυτά να έλθουν σε εμένα. Θα ρωτήσετε γιατί δεν πήγα εγώ στον Φαλτσιανί. Δεν υπήρχε νόμος που να μου επιτρέπει την αξιοποίηση του υλικού, ενώ ο ίδιος ο Φαλτσιανί διώκονταν», φέρεται να κατέθεσε ο Παναγιώτης Αθανασίου.

Επιπρόσθετα, ο κ. Αθανασίου συνέχισε κατά την κατάθεσή του: «Ως υπουργός επισκέφτηκα τον Παπαγγελόπουλο. Του είπα για έναν τραπεζίτη (λέει το όνομά του). Μόλις άκουσε το όνομα του μου είπε “άκου να δεις, τους τραπεζίτες δεν τους πάω καθόλου. Είναι υπεύθυνοι για την κρίση και όταν βρίσκονται ένοχοι πρέπει να τιμωρούνται”».

Τέλος, ο κ. Αθανασίου αποκάλυψε και το ειδικό ενδιαφέρον του κ. Παπαγγελόπουλου για τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο: «Μου είπε “έχεις τίποτα για τον δημοσιογράφο Παπαχρήστο”; Λεω “όχι” και μου απαντά: “Δεν μπορεις να φτιάξεις κατι;” Έμεινα εμβρόντητος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Η Τουλουπάκη είχε σουίτα στο «Υγεία»

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κ. Αθανασίου φέρεται να είπε ακόμη ότι είχε γνωρίσει την Ελένη Τουλουπάκη από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος μάλιστα την είχε τοποθετήσει και στο γραφείο του (σ.σ. του κ. Αθανασίου): «Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων διαπίστωσα πως η Τουλουπακη είχε συχνή επικοινωνία με τον κ. Παπαγγελόπουλο. Τον φώναζε ο “Παπ” για συντομία. Τον Δεκέμβρη του 2016 η Τουλουπάκη είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μετά την αρχική της νοσηλεία στο Γεννηματάς, με ενέργεια Παπαγγελόπουλου πήγε σε σουίτα στο Υγεία. Τα οικονομικά της ήταν δύσκολο να δικαιολογήσουν κάτι τέτοιο». Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Αθανασίου, η Ελένη Τουλουπάκη του είπε πως για τη νοσηλεία της ενδιαφέρθηκε προσωπικά ο κ. Παπαγγελόπουλος.

.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα