Τη στιγμή κατά την οποία το έργο της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου που εξετάζει την υπόθεση της Novartis Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, οδεύει προς το τέλος του, ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής κατέθεσε υπόμνημα, στο οποίο, όπως ισχυρίζεται, εμπεριέχει, μεταξύ των άλλων, διαλόγους κατά τη συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου (10 Μαρτίου 2016), παρουσία του ίδιου, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

Σύμφωνα με το in.gr,  στο νέο υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή κατηγορώντας ευθέως τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ότι σε συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου το 2016 του ζήτησε χρήματα.

Στην επίμαχη συνάντηση , όπως αναφέρει, παρών ήταν και ο τότε υπουργός Νίκος Παππάς. Ο επιχειρηματίας στο πολυσέλιδο υπόμνημα του υποστηρίζει ότι τα χρήματα ζητήθηκαν «εκβιαστικά» ως «έξοδα» και όχι δικαστικά έξοδα , όπως χαρακτηριστήκαν εκ των υστέρων από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να «ωραιοποιήσει» την απαίτηση.

Για πρώτη φορά ο κ. Μιωνή παραθέτει του διαλόγους – όπως αναφέρει – βάση ακριβών σημειώσεων στους οποίους όπως ισχυρίζεται αποτυπώνεται ότι διημείφθη στην συνάντηση η οποία έγινε , όπως υποστηρίζει, μετά από παρέμβαση του Ισραήλ για να κλείσει το θέμα της αντιδικίας του με τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη.

Σύμφωνα με το υπόμνημα του επιχειρηματία «η απαίτηση χρημάτων δεν ήταν ούτε αυθόρμητη ούτε εύλογη … Αντιθέτως χωρίς καλά καλά να έχω πει πάνω από τρεις λέξεις ο τότε υπουργός απαίτησε με τρόπο κυνικό και εκβιαστικό να πληρώσω στον Ιωάννη Φιλιππάκη τα έξοδα που είχε κάνει μέχρι τώρα, έξοδα τα οποία ωστόσο δεν όφειλα… Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απαίτησε πληρωμή χρημάτων , για τα οποία δεν υπήρχε καμία νομιμοποιητική (νόμιμη) αιτία.»

Ο επιχειρηματίας εκτιμά, σύμφωνα με το in.gr, ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης λειτουργούσε στο πλαίσιο μιας ομάδας, ως εκπρόσωπος της.

Προσκομίζει δε , όπως αναφέρει για πρώτη φορά, έγγραφο με δήλωση των αντιδίκων του το 2018 στην οποία αναφέρουν ότι έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης σε ότι αφορά τις υποθέσεις φοροδιαφυγής του ίδιου.