Βόμβα Φρουζή: Η Τουλουπάκη με πίεζε να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα!

127

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε στην πρώτη του εμφάνιση στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο Κωνσταντίνος Φρουζής. Η κατάθεση που ξεκίνησε λίγο πριν τις 20.00 το βράδυ της Τρίτης διακόπηκε μισή ώρα αργότερα για να συνεχιστεί την Πέμπτη στις 11.00. 

Σύμφωνα με πληροφορίες επέμεινε ότι «δεν κλήθηκα ποτέ από ανακριτικό ή δικαστικό όργανο να δώσω εξηγήσεις. Ποτέ!». Όπως είπε κάποιοι τον φίμωναν ώστε να τον παρουσιάζουν ως «τον “κύριο Novartis” που παρέσυρε πολιτικούς στο διάβα του».

Ευχαρίστησε δε τα μέλη της επιτροπής που του δίνουν την ευκαιρία να καταθέσει μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια κατά τα οποία εκείνος υπέστη bullying ενώ επέλεξε να κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Προχώρησε μάλιστα σε μια αποκάλυψη βόμβα: «Η Τουλουπάκη μου ζήτησε να γίνω προστατευόμενος μάρτυρας αρκεί να καταθέσω για πολιτικά πρόσωπα» φέρεται να υποστήριξε.

«Ήθελε να συναντηθούμε άτυπα» φέρετε να είπε για να αποκαλύψει «συναντηθήκαμε στην Λουκάρεως στην εισαγγελία με άλλα 6 άτομα. Μου πρότεινε επίμονα να κάνω χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας αρκεί να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα. Μου είπε «δεν εννοώ να μιλήσετε απλά» δηλαδή να μην καταθέσω όσα γνωρίζω αλλά κάτι άλλο».

«Μου είπαν ότι έχουν συντριπτικά στοιχεία εναντίον μου. Απάντησα να τα βγάλουν άμεσα στην επιφάνεια. Επέμειναν ζητώντας μου να καταθέσω για την υπόθεση των 10 πολιτικών. Ηταν ένας μοχλός πίεσης»

Περιέγραψε τα όσα βίωσε κατά τον έλεγχο που έγινε στο σπίτι του το 2017 οπότε και άρχισε –όπως είπε- να καταλαβαίνει πως κάτι παίζει. «Δεν ξέρω ποιοι με έψαξαν. Φεύγοντας είπαν πως “δεν βρήκανε τίποτα”. Δεν υπήρξε έκθεση κατασχέσεως. Μετά έψαξαν τους λογαριασμούς μου» υποστήριξε.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του σημείωσε πως περί τα τέλη του 2017 «διάβασα στην εφημερίδα Documento, όλα όσα επρόκειτο να ζήσω. Την επόμενη ημέρα είδα τη φάτσα μου με πρωθυπουργούς υπουργούς κλπ.».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, αντιπρόεδρος της NOVARTIS Hellas, είναι το πρώτο πρόσωπο που κλήθηκε να καταθέσει στην επιτροπή. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της NOVARTIS δεν έχει κληθεί σε κατάθεση, ενώ αρχειοθετήθηκε η υπόθεση για τα 7 από τα 10 πολιτικά πρόσωπα. Τα μέλη της ειδικής επιτροπής, προσδοκούν η κατάθεσή του να φωτίσει πράξεις της εισαγγελίας Διαφθοράς, και αν αυτές είχαν χαρακτηριστικά πίεσης, όπως αντίστοιχα έχει καταθέσει ο Νικόλαος Μανιαδάκης. Αναμένεται επίσης να ερωτηθεί, εάν υπήρξαν πράξεις και παραλείψεις που συνδέονται με την προϊσταμένη της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, σε πρώτη φάση.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου, χωρίς να έχει κληθεί ακόμα να καταθέσει ο κ. Φρουζής γι’ αυτό το θέμα», ανέφερε πηγή της επιτροπής και τόνιζε ότι «δεν δικαιολογείται αυτός ο χειρισμός από εισαγγελικό λειτουργό».

Εκ των πραγμάτων, ο Κωνσταντίνος Φρουζής θα ερωτηθεί ποια πολιτικά πρόσωπα είχε συναντήσει και ποιο ήταν το αντικείμενο των συζητήσεων που είχε με πολιτικά πρόσωπα. Αναμένεται να ερωτηθεί για τη νομοθεσία που ίσχυε την περίοδο για την οποία διενεργείται έλεγχος, αλλά και για τη νομοθεσία που ισχύει σήμερα.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr