Βενιζέλος για Novartis: Πρέπει να διευρυνθεί η εντολή της Προανακριτικής (vid)

44

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση της σκευωρίας Novartis και την έκρυθμη κατάσταση στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο «πρέπει να γίνει ένας ορθός και πλήρης νομικός χαρακτηρισμός όλου του υλικού της Novartis» εκφράζοντας την άποψη πως πρέπει να διευρυνθεί η εντολή της Προανακριτικής».

Ερωτηθείς αν υπάρχει απομόνωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε αρνητικός υποστηρίζοντας πως «υπάρχει πολύ βαρύ παρελθόν και μια σχέση, αν όχι αίματος, αιμομικτική, ανεξαρτήτως της πολιτικής ταυτότητας του καθενός (σ.σ. Τσίπρα – Παπαγγελόπουλου)».

Όπως εκτίμησε «θα πορευτούν από κοινού ενώπιον της ιστορίας και των ηθικών ευθυνών που πρέπει να αναλάβουν. Από εκεί και πέρα, ποινικά ο καθένας είναι ατομικά υπεύθυνος γι’ αυτό που έχει κάνει».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα. Ήταν όλα πολύ εμφανή. Δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη ικανότητα προκειμένου να καταλάβει κανείς ότι θα προσκρούσουν με μεγάλη φόρα στον τοίχο».

Μιλώντας για την κατάσταση στο μεταναστευτικό και τη στάση της Αστυνομίας, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως «τα ΜΑΤ είναι για να αντιμετωπίζεις μια έκτακτη περίσταση, δεν μπορείς να τα καταστήσεις μοχλό της πολιτικής σου, άρα στα νησιά που δέχονται κατά τρόπο δυσανάλογο και άδικο την πίεση των προσφυγικών ροών, πρέπει η κυβέρνηση να παρουσιάσει ολοκληρωμένη και πειστική πρόταση».