Βασίλης Τσιτσάνης: Ο Θεόφιλος του λαϊκού τραγουδιού

10

Ο Βασίλης Τσιτσάνης είναι ο Θεόφιλος του λαϊκού τραγουδιού. Καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Όλοι τον αναγνωρίζουν σαν το βασιλιά της λαϊκής μουσικής, του μπουζουκιού. Ο Τσιτσάνης όμως είναι και Τρικαλινός. Καμία αμφιβολία και γι’ αυτό. Γεννήθηκε κάπου στα 1918 στο μικρό σπιτάκι της οδού Λαρίσης, έχουν να λέγουν γι’ αυτόν και την μουσική του ιδιοφυΐα πολλοί Τρικαλινοί και για τις πρώτες του καντάδες στα στενά που τάκανε σουξέ με τον Σακαφλιά του.

Ο Βασίλης αποτελεί μία τρικαλινή δόξα, αφού γι’ αυτόν μιλούν όλοι, αφού όλοι τραγουδούν τις επιτυχίες του. Και σαν δόξα δεν τον χωράνε τα Τρίκαλα. Μας αρνήθηκε, λένε οι φίλοι του…

Το τελευταίο δεν είναι αλήθεια. Ο Τσιτσάνης βρίσκεται πάντα κοντά μας: Με τις συνθέσεις του που μιλάνε για τα Τρίκαλα, με την μουσική του που είναι εμπνευσμένη απ’ την παιδική του ζωή, με την παρουσία του.

Το απογευματάκι του Μεγάλου Σαββάτου στο μικρό ουζοπωλείο των αδελφών του επί της οδού Λαρίσης. Ο Βασίλης Τσιτσάνης -που έκανε μαζί μας το Πάσχα— δέχτηκε να διακόψει τις διακοπές του. Και να τα πούμε για λίγη ώρα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr