Βασίλης Οικονόμου: Προχωράμε με κοινωνικό ‘’δίχτυ ασφαλείας’’

by Manifesto

Τις τελευταίες μέρες υπήρξε μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, η οποία συνοδεύτηκε από μια αντίστοιχη «έκρηξη» στις νοσηλείες, τους διασωληνωμένους και τις εισαγωγές στις Μ.Ε.Θ..

Είχαμε επίσης και μια άσχημη αναλογία εισαγωγών και εξιτηρίων στα νοσοκομεία μας, γεγονός το οποίο μας προβλημάτισε μέγιστα καθώς χάνουμε τους δικούς μας ανθρώπους. Αν συνεχίζαμε με αυτό το ρυθμό η πίεση η οποία θα ασκείτο στο σύστημα υγείας θα ήταν ανυπόφορη. Έτσι δεν είχαμε το περιθώριο να περιμένουμε ώστε να δούμε αν το μερικό lockdown θα είχε επιτυχία.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα νωρίτερα παρά αργότερα, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η αγορά τον Δεκέμβριο, κάτι εφικτό αφού η απόφαση να ληφθούν τα μέτρα πάρθηκε πριν η κατάσταση ξεφύγει. Οι συνθήκες που βιώνει η χώρα είναι κρίσιμες, όπως συμβαίνει και στον υπόλοιπο πλανήτη, αλλά η κυβέρνηση έχει φροντίσει να διατηρεί αποθέματα και θα σταθεί και πάλι δίπλα σε όποιους αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Οι εξελίξεις δικαιώνουν τη μεθοδικότητα, την ταχύτητα και τη διορατικότητα που επέδειξε η Κυβέρνηση, καθώς και την απόφαση να διατηρεί πυρομαχικά στο «οπλοστάσιο» της χώρας αξιοποιώντας, με σύνεση και υπευθυνότητα, τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας.

Τώρα, καθώς κατέστη αναγκαία η λήψη πρόσθετων μέτρων απέναντι στον κορωνοϊό η Κυβέρνηση επεκτείνει και ενισχύει το «δίχτυ ασφαλείας» για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, με νέα μέτρα 3,5 δις ευρώ.

Η χώρα έχει παραπάνω από 37 δισεκατομμύρια διαθέσιμα και για αυτό και έχουμε τη δυνατότητα και πάλι να στηρίξουμε όλους τους συμπολίτες μας. Κανένας δεν πρέπει να μείνει πίσω και γι’ αυτό η πρωταρχική μέριμνά μας είναι στους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι οι πιο αδύναμοι, να στηριχθούν περισσότερο από τα προληπτικά μέτρα τα οποία λαμβάνουμε.

Παράλληλα, εάν χρειαστεί να κινητοποιηθούν και περισσότερα ευρωπαϊκά κεφάλαια, είναι βέβαιο -διότι τα πράγματα σε όλη την Ευρώπη είναι χειρότερα απ’ ό,τι στην Ελλάδα- ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα το πράξουν.

Έχουμε προνοήσει και θα αντέξουμε αυτούς τους λίγους μήνες που απομένουν μέχρι να υπάρξει εμβόλιο και σιγά σιγά να αρχίσει η επιστροφή στην κανονικότητα.

*ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής ΝΔ
Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

Σχετικα Αρθρα