Βαρβιτσιώτης: Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο αδιάβαστοι αλλά και απρόσεκτοι

22
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με αφορμή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύγκληση των MED7, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο αδιάβαστοι αλλά & απρόσεκτοι! Αν διάβαζαν τις ανακοινώσεις του ΥΠΕΞ θα γνώριζαν ότι στην τηλεδιάσκεψη & την Κοινή Δήλωση των MED7 στις 4 Ιουνίου, αναφέρεται σαφώς ότι έγινε προετοιμασία της Σύνοδου Κορυφής στη Γαλλία».

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης, εδώ και τόσους μήνες, δεν έχει κάνει ούτε μισή αναφορά στην ανάγκη σύγκλησης της Συνόδου των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου, παρά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις για την οικονομία και τα εθνικά μας ζητήματα», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να συγκαλέσει Σύνοδο των χωρών του Νότου.

«Γιατί άραγε ακόμα και ο ΑΝΥΠΕΞ κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος μετείχε στην συνάντηση ΑΝΥΠΕΞ των MED7, δεν κάνει καμία αναφορά σε “προετοιμασία της Συνόδου MED7”, κάτι που δεν θα παρέλειπε να επισημάνει εφόσον ίσχυε;», προσθέτει και σημειώνει: «αφού λοιπόν ο κ. Μακρόν ανακοίνωσε την πρωτοβουλία για σύγκλησή της, μαθαίνουμε ξαφνικά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι αυτό έγινε “κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Μητσοτάκη”».

«Δεν περίμενε κανείς να αναγνωρίσει η ΝΔ τη σημασία της καθιέρωσης της Συνόδου των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου από τον Αλέξη Τσίπρα και τον τότε Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Το δυστύχημα, όμως, για τη χώρα είναι ότι δεν περίμενε επίσης κανείς ο κ. Μητσοτάκης να έχει οποιοδήποτε ουσιαστικό, πολλώ δε μάλλον πρωταγωνιστικό ρόλο στις ευρωπαϊκές ή περιφερειακές πρωτοβουλίες».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr