Βαρβιτσιώτης: «Η Τουρκία έχει καταφέρει να αυτο-απομονωθεί» (aud)

by Achilles

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/φ «Alpha 989» και τη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή, αναφέρθηκε στην Τουρκία τονίζοντας ότι έχει καταφέρει να αυτο-απομονωθεί και να χρωματίσει τον εαυτό της ακριβώς με τα χρώματα του ταραξία και του παράγοντα αστάθειας στη νοτιοανατολική Ευρώπη, απασχολώντας το δημόσιο λόγο με αρνητικές εξελίξεις συνεχώς τους τελευταίους μήνες.

Εκτίμησε δε ότι «σε αυτήν την αναθεώρηση των δυνάμεων γύρω από τη λεκάνη της Μεσογείου που επιχειρεί ο Ερντογάν έχει μέχρι στιγμής αποκτήσει περισσότερους εχθρούς και λιγότερους φίλους».

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι και η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης φαίνεται ότι θα λάβει επίσης της μορφή της καταδίκης σε αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, από το οποίο η Ελλάδα περιμένει να πάρει ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι ο διπλωματικός μαραθώνιος της Ελλάδας δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ, καθώς θα ακολουθήσει μια σειρά από κινήσεις της ελληνικής πλευράς το επόμενο διάστημα.

Ήδη, σημείωσε, συζητείται η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών της Ελλάδας, «ιδιαίτερα σε σχέση με την Ιταλία, με την οποία η συζήτηση είναι και εξαιρετικά προχωρημένη και θα αποτελέσει το πρώτο βήμα. Επίσης, με την Αίγυπτο ήδη έχουν ξεκινήσει αυτού του είδους συζητήσεις».

https://soundcloud.com/mvarvitsiotis/aplha989-fm-121219

Σχετικα Αρθρα