Βαρβιτσιώτης: Διάλογος με την Τουρκία υπό όρους

by news

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη του στον Αθήνα 9.84 αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα στις ΗΠΑ και τα ελληνοτουρκικά.  «Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει μπροστά του ένα πολύ δύσκολο έργο, αυτό της εθνικής συμφιλίωσης σε μια χώρα βαθιά διχασμένη

Ο κ. Βαρβιτσιώτης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις σχέσεις το νεοκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και στις σχέσεις που έχει με την Ευρώπη:

“Ο Τζο Μπάιντεν, παρότι δεν θα αλλάξει τον στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας- ο Τράμπ εφάρμοζε μια πολιτική Ομπάμα, βασικό μέλημα του οποίου ήταν η σχέση του με την Νοτιοανατολική Ασία και πως θα διαμορφωθεί το νέο πλαίσιο του στρατηγικού διπόλου ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα– σίγουρα όμως θα συνομιλήσει με άλλους όρους και με μεγαλύτερη κατανόηση. Αυτό μας δίνει μεγάλα περιθώρια. Ο κ. Μπάιντεν ήταν από πριν κοντά Ελλάδα και είχε διαρκή επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα“, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα Ελληνοτουρκικά, ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών τόνισε πως:

«Η Ελλάδα περιμένει την πρόσκληση διαλόγου από την Τουρκία. Αυτό θα γίνει εφόσον οι Τουρκικές αρχές υπηρετούν τους βασικούς κανόνες που ετέθησαν στις αποφάσεις του Συμβουλίου, που δεν είναι άλλοι από τον σεβασμό των διαδικασιών αποκλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή με συνέπεια και όχι αποσπασματικά».

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα