Βαρουφάκης: Δεν ξέρω αν ο Ρουμπάτης της ΕΥΠ παρακολουθούσε ή όχι

208
Βαρουφάκης: «Δεν ξέρω αν ο Ρουμπάτης της ΕΥΠ παρακολουθούσε ή όχι» tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Στις καταγγελίες που έκανε σε σχέση με τον απερχόμενο διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη στη Βουλή, αναφέρθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης. 

«Η καταγγελία μου είναι ότι ο κύριος Ρουμπάτης παραπλάνησε υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης, όσον αφορά συγκεκριμένα πράγματα που έγιναν ιδίως στο Eurogroup της Ρίγας στις 24 Απριλίου. Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά, άλλο να λες ότι παρακολουθώ, ακούω και άλλο να λες, -και αυτή είναι η καταγγελία μου- ότι πήγε ο αρχηγός της ΕΥΠ και είπε σε συγκεκριμένους υπουργούς, ότι έγιναν και ειπώθηκαν πράγματα για τη συγκεκριμένη συγκέντρωση του Eurogroup που δεν έγιναν ποτέ», είπε μιλώντας στον «Θέμα 104,6», ο γραμματέας του Μέρα25.

Και πρόσθεσε: «Εγώ δεν ξέρω εάν παρακολουθούσε ή δεν παρακολουθούσε. Εάν παρακολουθούσε τότε ηθελημένα είπε ψέματα ότι έγιναν και ειπώθηκαν πράγματα στο Eurogroup που δεν έγιναν και όταν τον εγκάλεσα μπροστά στους υπόλοιπους, εκείνος έκανε ότι δεν καταλαβαίνει και εγώ την ίδια μέρα, επειδή τα ηχογραφούσα, για να ξέρετε τι ειπώθηκε, μετέφερα τις ηχογραφήσεις ακριβώς όπως έγιναν τα πράγματα σε στικάκια τα οποία μετέφερα σε όλο το υπουργικό συμβούλιο».

Ο Βαρουφάκης τάχθηκε κατά των προωθούμενων αλλαγών από τη Νέα Δημοκρατία: «Θα καταψηφίσουμε αυτά που θα φέρει η Νέα Δημοκρατία. Το να αλλάζει αναδρομικά τον τρόπο με τον οποίο διοικούνται οι δήμοι, το να σπας το συμβόλαιο που έχουν με τους πολίτες αναδρομικά, δεν μπορεί να γίνεται», ανέφερε.

Ο γραμματέας του Μέρα25 εξέφρασε την αντίθεσή του στο θέμα του ασύλου, προτάσσοντας την πρόταση του κόμματός του «για ένα πανεπιστημιακό σώμα που θα είναι υπάλληλοι του πανεπιστημίου, καλά εκπαιδευμένοι, που θα λογοδοτούν στην πανεπιστημιακή κοινότητα και θα περιφρουρούν το Πανεπιστήμιο». Εκείνοι όπως είπε θα είναι που θα κρίνουν εάν χρειαστεί να μπει η Αστυνομία.

(Πηγή protothema.gr)