Βάλτωσε ο (συριζαϊκός) εξωδικαστικός

28

Ελάχιστα έως καθόλου περπατάει ο περιβόητος εξωδικαστικός παρά τις διάφορες θριαμβολογίες από το περιβάλλον Δραγασάκη.

Το πολυδιαφημισμένο εγχείρημα που είχε πρωτοξεκινήσει ο αλήστου μνήμης πρώην υπουργός Ανάπτυξης Παπαδημητρίου (τη θυμάστε αυτή την ψυχή; Απολύθηκε μαζί με την συμβία του κα Αντωνοπούλου αλλά κάπου βολεύτηκαν εκτός Ελλάδος μην ανησυχείτε!) και υποτίθεται ότι το εμπλούτισε ο Αντιπρόεδρος και σημερινός υπουργός Ανάπτυξης, έχει …κολλήσει στην ανηφόρα!

Μήνες τώρα, έχει χαθεί ο στόχος των 100.000 επιχειρήσεων που υποτίθεται θα έμπαιναν σε ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, το δημόσιο και τις Τράπεζες με επαγγελματίες, αγρότες και επιχειρηματίες να …ευγνωμονούν την κυβέρνηση λόγω του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Αντί γι’αυτό τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά: περίπου 60.000 επιχειρήσεις, προσπάθησαν να ρυθμίσουν τα χρέη τους με ευνοϊκό τρόπο. Πόσοι τα κατάφεραν από πέρυσι; Μόλις 1.900 επιχειρήσεις, επαγγελματίες και αγρότες!

«Δεν το λες και επιτυχία, τα έκαναν όλα λάθος από την αρχή» σχολιάζει κυβερνητικός και υψηλόβαθμος …συριζαϊκός παράγων άλλου υπουργείου. Ποιο είναι το άλλο υπουργείο; Σωστά μαντέψατε, το υπουργείο Οικονομικών!

Δραγασάκης-Τσακαλώτος… είμαστε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα που λέγαν σε μια παλιά ελληνική ταινία!