Β. Κικίλιας: Πρωθυπουργός ψεύτης για να σώσει πολιτικά το τομάρι του

38

«Ηξεραν στην κυβέρνηση ότι είχαμε νεκρούς στο Μάτι και έπαιζαν θέατρο στο συντονιστικό μπροστά στα μάτια των εμβρόντητων Ελλήνων» είπε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας χαρακτηρίζοντας «ψεύτη» τον Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ δήλωσε συγκλονισμένος με αυτά που είδε στο ντοκιμαντέρ του Σκάι για την τραγωδία στο Μάτι ενώ χαρακτήρισε «ψεύτη» τον πρωθυπουργό λέγοντας πως «ακόμα και όταν πρόκειται για 101 νεκρούς, θέλησε να σώσει πολιτικά το τομάρι του».

«Τον είδαμε να δίνει ένα σόου με τους υπόλοιπους υπουργούς στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής, ενώ ήδη γνώριζαν ότι είχαμε πολλούς νεκρούς» είπε χαρακτηριστικά ο Β. Κικίλιας.

Επισημαίνοντας πως ακόμα δεν έχει υπάρξει μία συγγνώμη ή μία παραίτηση και πως κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη ο κ. Κικίλιας μίλησε για «σόου που έστησε ο κ. Παππάς με τον κ. Τζανακόπουλο που διοργάνωναν συνεντεύξεις Τύπου και εμφάνιζαν χάρτες με φωτιές και μιλούσαν για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού και ασύμμετρες απειλές. Προς το παρόν, ο κ. Τσίπρας πίνει τσικουδιές στην Κρήτη με τους ίδιους τραγικούς που έκαναν το συντονιστικό και εγκαινιάζουν έργα που έχουν γίνει πριν από τέσσερα χρόνια. Οι δικαστικές έρευνες “τρέχουν” και για το Μάτι και για τη Μάνδρα».

«Και κάτι ακόμα: Μπορεί κάποιος να διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό ότι μετά την τραγωδία αυτή είμαστε έτοιμοι για τη φετινή περίοδο πυροπροστασίας; Έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα; Έχει αναθεωρηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο;» διερωτήθηκε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.