Τζανακόπουλος-Καρτερός-Παππάς: Τα “παιδία παίζει”… με τα τσουρέκια και τα ποδήλατα

270

Κακό χωριό τα λίγα σπίτια. Γκρίνιες, καυγάδες και μάχες επιβίωσης. Κάπως έτσι είναι η κατάσταση στον παραζαλισμένο, από την ήττα στις εκλογές του 2019, ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα τους φταίνε και όλοι τους φταίνε… για τα χάλια τους. Οι ίδιοι ποτέ.
Σύμφωνα με τις κακές γλώσσες, στην αυλή του Τσίπρα γίνεται του Κουτρούλη ο γάμος.
Μάχη μέχρις εσχάτων για το ποιος θα έχει την εύνοια του “άχαστου αρχηγού”.
Μάχη για το ποιος θα καθοδηγεί τον “ηγέτη”.
Μάχη για το ποιος έχει την “καλύτερη στρατηγική” για να την “σερβίρει” μετά στον “αρχηγό” τους για να “χτυπήσουν”, με όλα τα μέσα, την κυβέρνηση. Σημείωση: όταν λέμε ότι έχουν “στρατηγική” εννοούμε… τσουρέκια, χελώνες καρέτα-καρέτα και ποδήλατα.

Οι 3 μουστερήδες
Αυτή τη στιγμή 3 είναι οι μουστερήδες που παλεύουν μεταξύ τους για το ποιος θα είναι ο μόνιμος καθοδηγητής και το “μυαλό” του Τσίπρα.
Πρώτος, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος. Οι απόψεις του γνωστές, το ίδιο και η πορεία του. Ακραίος και διχαστικός λόγος και με θέσεις που παραπέμπουν, μάλλον, στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και όχι σε κόμμα κοινοβουλευτικό.
Για τους γνωρίζοντες ο “Δημητράκης” (όπως χαϊδευτικά τον αποκαλεί ο Τσίπρας) θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει πιο επιθετικός απέναντι στην κυβέρνηση. (Μάλλον θα θέλει εκτός από την αντιπολίτευση με τα τσουρέκια να εντάξουν στο πλάνο τους και τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, μέρες που είναι).


Δεύτερος είναι ο Θανάσης Καρτερός. Ο συνταξιούχος δημοσιογράφος τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του Τσίπρα. Του γράφει τους λόγους, τον συμβουλεύει για διάφορα θέματα και ενίοτε… νουθετεί και τον “ηγέτη” όταν αυτός δεν τον “ακούει”. Η σχέση του με τον Τζανακόπουλο είναι μία κρύο μία ζέστη. Όταν “ζορίζουν” τα πράγματα μεταξύ τους -κι αυτό έχει συμβεί κάμποσες φορές- τότε έρχεται ο “παμμέγιστος” Τσίπρας (όπως χαϊδευτικά λένε τον “αρχηγό” τους) και σε ρόλο κυανόκρανου παρεμβαίνει για να καταλαγιάσουν τα μίση και τα πάθη. Μέχρι την επόμενη φορά…


Τρίτος στον κατάλογο βρίσκεται ο Νίκος Παππάς. Ο άνθρωπος που κάποτε ήταν το alter ego του Τσίπρα,είναι σήμερα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Κάτι οι παρέες του με τους… πετσίτηδες, κάτι το βατερλό με τις τηλεοπτικές άδειες και κάτι οι συνομιλίες του με τον Σάμπυ Μιωνή και τον Καλογρίτσα, έχουν σήμερα οδηγήσει τον “αρχιμανδρίτη” (όπως χαϊδευτικά τον φώναζαν οι φίλοι του στο Μαξίμου) στην πόρτα της εξόδου. Ο ίδιος, πάντως, δεν το βάζει κάτω και δίνει τη μάχη του για να παραμείνει στο στενό περιβάλλον του Τσίπρα, παρότι ο Τζανακόπουλος δεν θέλει να τον “βλέπει ούτε ζωγραφιστό”. Αυτό που τον σώζει, μέχρι στιγμής, τον Παππά είναι η στήριξη που έχει από τον Καρτερό. Ο συνταξιούχος δημοσιογράφος έχει καλή γνώμη για τον Παππά και ουκ ολίγες φορές τον έχει σώσει από την “οργή” του “ηγέτη” και του Τζανακόπουλου.
Ολοκληρώνοντας τον σύντομο περίπατο μας στον θαυμαστό κόσμο της αυλής του Τσίπρα θα κάνουμε μια πρόβλεψη: ο μόνος που δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τον “αρχηγό” είναι ο Τζανακόπουλος. Οι άλλοι δύο… βλέποντας και κάνοντας.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr