Τσιρώνης: «Καλύτερα ένα αδίκημα να είναι πλημμέλημα με άμεση φυλάκιση, παρά κακούργημα»

60
Τσιρώνης: «Καλύτερα ένα αδίκημα να είναι πλημμέλημα με άμεση φυλάκιση, παρά κακούργημα» tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

«Πάρα πολλά κακουργήματα δικάζονταν καταδικάζονταν και πότε δεν εκτίετο η ποινή» δήλωσε ο Γιάννης Τσιρώνης υπεραμυνόμενος τον νέο Ποινικό Κώδικα με τη λογική που τον είχε ετοιμάσει η προηγούμενη κυβέρνηση, δηλαδή τη μετατροπή κακουργημάτων σε πλημμελήματα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Θα προτιμούσα ένα αδίκημα να είναι βαρύ πλημμέλημα, που να τρως την καμπάνα σε 1 με 1,5 χρόνο από τη στιγμή που το κάνεις και να πηγαίνεις άμεσα φυλακή, παρά να είναι κακούργημα και να περνάνε δέκα χρόνια…».

Σύμφωνα με τον Τσιρώνη, «ένα πλημμέλημα που δικάζεται και πάει φυλακή, πάει φυλακή όμως, είναι πολύ καλύτερο από ένα κακούργημα που περνάνε δέκα χρόνια κι ο άλλος είναι έξω».

«Ο κ. Φλώρος είναι έξω επειδή το είπε δικαστής όχι λόγω του νέου ποινικού κώδικα» επέμεινε δε ο βουλευτής. «Οι δικαστές, οι οποίοι κακοδικούν δεν πρέπει να προστατεύονται» ανέφερε.

(Πηγή ΣΚΑΪ)

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr