Τσιάρας: Ανοιχτό να μην παραγράφονται τα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης

by news

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την μη παραγραφή αδικημάτων σεξουαλικής κακοποίησης άφησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σχολιάζοντας την υπόθεση της καταγγελίας της Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό της, πριν από 23 χρόνια, από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας , ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «η υπόθεση αυτή έχει δημιουργήσει αρνητικά συναισθήματα στην Ελληνική κοινωνία. Έχουμε σοκαριστεί όλοι».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «πρέπει να δούμε πως θα θωρακίσουμε το νομοθετικό μας πλαίσιο για τέτοια αδικήματα και να δώσουμε την δυνατότητα στα θύματα να μπορούν εύκολα στον χώρο της Δικαιοσύνης να καταθέσουν» Σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα τα θύματα θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα να μην διαπομπευθούν. «Πρέπει να διασφαλιστεί η εμπιστευτικότητα για τα θύματα», τόνισε.

«Το θέμα είναι να σπάει η σιωπή», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «από την στιγμή που ξετυλίγεται το κουβάρι βρισκόμαστε μπράτσα σε μια πραγματικότητα που ως κυβέρνηση πρέπει να αντιδράσουμε».

«Όταν υπάρχει ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο εκεί πρέπει να δούμε ποιο είναι το βήμα που πρέπει να κάνουμε» είπε και ανέφερε ότι είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την μη παραγραφή τέτοιων αδικημάτων.

«Υποστηρίζω την απόλυτη ανεξαρτησία της δικαιοσύνης», τόνισε και σημείωσε ότι θα γίνουν αλλαγές στον ποινικό κώδικα.

Σε ό,τι αφορά τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό από δυο ανηλίκους ο Κώστας Τσιάρας, υπογράμμισε: «Αυτό που είδαμε συνιστά μια αδιανόητη συμπεριφορά για μια σύγχρονη κοινωνία».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή, που έγινε γνωστό το περιστατικό, επικοινώνησε με την αρμόδια επιτροπή προκειμένου να εξεταστεί το θέμα της αυστηροποίησης των ποινών για τέτοια περιστατικά. Παράλληλα, τόνισε πως είναι ανησυχητική η αύξηση της επιθετικότητας στους ανήλικους.

«Πρέπει να διατηρήσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών», τόνισε ο κ.Τσιάρας, ωστόσο σημείωσε ότι μέσα από το πλαίσιο που υπάρχει δόθηκε η δεύτερη ευκαιρία στα παιδιά που χτύπησαν τον σταθμάρχη.

«Ο λαϊκισμός δεν είναι κάλος σύμβουλος και οδηγεί πολλές φορές σε τέτοιες συμπεριφορές», σημείωσε ακόμα ο κ. Τσιάρας.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα