Τροπολογία κατά της βίας στο ΕΣΥ φέρνει ο Κικίλιας

by Manifesto

Τροπολογία-«ασπίδα προστασίας» γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων, από βιαιοπραγίες, αναμένεται να καταθέσει ο υπουργός Υγείας, όπως αποκάλυψε, μιλώντας στον Real Fm. Ο Βασίλης Κικίλιας προανήγγειλε συγκεκριμένα ότι «θα φέρουμε νομοθετική τροπολογία για τις βιαιοπραγίες που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό στο νοσηλευτικό προσωπικό, γιατρούς και διοικητικούς υπαλλήλους όταν ασκούν το λειτούργημά τους».

Ο κ. Κικίλιας μίλησε και για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και, όπως είπε, διοικητές, υποδιοικητές, διευθυντές και λοιποί υπεύθυνοι κάθε νοσοκομείου είναι υποχρεωμένοι να παραβρίσκονται στο νοσοκομείο στις εφημερίες και να στηρίζουν την προσπάθεια γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού.

«Όλοι οι άνθρωποι της Υγείας οφείλουμε να είμαστε εκεί, στα νοσοκομεία και να βοηθήσουμε να βελτιωθεί, έστω και λίγο, η καθημερινότητα του πολίτη στους χώρους υγείας», είπε και πρόσθεσε ότι στο εξής θα υπάρχει λογοδοσία από τους διοικητές των νοσοκομείων. Έκανε μάλιστα λόγο για ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους, ανά τρίμηνο. «Εάν δεν τους πιάνουν, θα απολύονται αυτοδικαίως, για να εξοικονομηθούν πόροι στην Υγεία, για να κάνουμε προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, να αναβαθμίσουμε και κτιριακά το ΕΣΥ, στο μέτρο που μπορούμε», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Για την υπόθεση Novartis, ο υπουργός Υγείας είπε ότι είναι πασιφανές και από τις καταθέσεις των μαρτύρων, ότι στήθηκε μία σκευωρία για την οποία προφανώς υπάρχουν ενδείξεις για τον κ. Παπαγγελόπουλο. «Ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος βγήκε και μας είπε ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, που κρέμασε στα μανταλάκια 10 συνανθρώπους μας, πρώην Πρωθυπουργούς, που έβαλε σε αυτή τη βάσανο για 1-1,5 χρόνο τις οικογένειές τους και έβγαιναν στη γειτονιά τους και κοίταζαν τα πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες, για να μην αποδειχθεί τίποτα και να πάνε οι υποθέσεις στο αρχείο, πρέπει να έρθει να μας πει τι έχει συμβεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

 

Σχετικα Αρθρα