Τρίκαλα: Κορυφώνεται η συγκομιδή πεπονιού

10
Τρίκαλα: Κορυφώνεται η συγκομιδή πεπονιού tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η συγκομιδή πεπονιού στον νομό Τρικάλων, με τους παραγωγούς να εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για τη φετινή χρονιά. Αρχικά, ο βροχερός καιρός του Απριλίου αλλά και οι πρόσφατες του Αγίου Πνεύματος δημιούργησαν προβλήματα στα δεσίματα του καρπού, ενώ η ζέστη που επικράτησε τις πρώτες μέρες του Ιουνίου βοήθησε στην αποκατάστασή του.

«Πλήρη εικόνα θα έχουμε σε λίγες μέρες», δηλώνει χαρακτηριστικά ο γεωπόνος Β. Γαλάνης, ο οποίος εκτιμά ότι «γενικότερα η φετινή χρονιά θα είναι καλή από άποψη ποιότητας». Οι στρεμματικές αποδόσεις ποικίλλουν από χωράφι σε χωράφι και κυμαίνονται από 3-5 τόνους/στρ.

Αναφορικά με την τιμή, η χρονιά άρχισε με χαμόγελα για τους Τρικαλινούς παραγωγούς, αφού οι πρώτες συμφωνίες στις πρώιμες ποικιλίες κλείστηκαν ακόμη και με 80 λεπτά/κιλό. Όσο περνούν οι μέρες και εισέρχονται στην αγορά περισσότερες ποσότητες, τόσο η τιμή υποχωρεί.

Είναι ενδεικτικό ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι συμφωνίες κυμάνθηκαν στα 50 λεπτά, με περαιτέρω τάση υποχώρησης.

(Πηγή ypaithros.gr)