Τρέμε Σταϊκούρα: ο Βαρουφάκης έφυγε, η Εφη ήρθε!

456

Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν. Η Αχτσιόγλου κάνει πόλεμο με άσφαιρα και θεωρίες συνωμοσίας στον Χρ. Σταϊκούρα. Σύμφωνα με την τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ (δεν έπαιζε καλύτερα κάνα τζόκερ ο Τσίπρας…) ο Σταϊκούρας δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον Προϋπολογισμό που κατέθεσε. Και για να το λέει η Εφη, που παίζει στα δάχτυλα τα θέματα οικονομίας, κάτι θα ξέρει.

“Ο κ. Σταϊκούρας αδυνατεί να υπερασπιστεί τον Προϋπολογισμό που κατέθεσε και καταφεύγει για μία ακόμη φορά στον βερμπαλισμό και τους ανούσιους εξυπνακισμούς”, αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου.

Μη νομίζετε όμως ότι λέει (που λέει μεταξύ μας) λόγια του αέρα. Εχει “επιχειρήματα” η Εφη.
Από οικονομία δεν φαίνεται να σκαμπάζει και πολλά, αλλά από “επιχειρήματα” σκίζει.

Τέλος πάντων, για να μην μακρηγορούμε, ακολουθεί ο “6λογος” της κυρίας Αχτσιόγλου εναντίον του υπουργού Οικονομίας.

1.Όταν στο σκέλος των δαπανών ο πίνακας που ο ίδιος κατέθεσε στον Προϋπολογισμό κατακλύζεται από μηδενικά. Μεταξύ αυτών μηδενικές ενισχύσεις για εξοπλισμό και υποδομές στο ΕΣΥ, εποχικούς και εργαζόμενους στον τουρισμό, ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, μακροχρόνια ανέργους, πολιτισμό, αγρότες, μισθωτούς, μικρομεσαίες επιχειρήσεις -ακόμα και για τα δάνεια της επιστρεπτέας προκαταβολής που υπόσχεται η κυβέρνηση.
2. Όταν τα μόλις 2,5 δισ. δαπανών που έχει κατανείμει αν μη τι άλλο κραυγάζουν την επιλογή της ΝΔ να μην καλύψει τις κοινωνικές ανάγκες. Την ίδια στιγμή, η εμφάνιση ενός απροσδιόριστου αποθεματικού 3 δισ., το οποίο η κυβέρνηση της «λίστας Πέτσα» και του «σκόιλ ελικίκου» δεν λέει αν και πού θα δαπανήσει, μόνο ασφάλεια δεν δημιουργεί.
3. Όταν καταθέτει έναν Προϋπολογισμό που εμφανίζει στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας με 24 δισ. φέτος, ενώ στην πραγματικότητα έχουν δαπανηθεί μόλις 6,7 δισ. μέχρι και τον Οκτώβριο, από τα οποία τα 3,1 δισ. ήταν δάνεια.
4. Όταν προβλέπει ότι οι πολίτες θα πληρώσουν περισσότερα σε φόρους το 2021 και μετά απλά πετάει την μπάλα στην εξέδρα.
5. Όταν εδώ και μήνες αρνείται εμμονικά τη μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ όλοι, ακόμα και η Κομισιόν, τη θεωρούν αναγκαία, και τώρα για να δικαιολογηθεί προσπαθεί να καρπωθεί το τι κάνουν οι Περιφέρειες.
6. Όταν η κυβέρνησή του το κενό ενεργητικής διπλωματίας για την άμυνα της χώρας προσπαθεί να το καλύψει με κούρσα εξοπλισμών.
Συμπερασματικά, τυχερός άνθρωπος ο Σταϊκούρας, με τέτοιο αντίπαλο που έχει στα οικονομικά.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr