Τρέλα με τα «ροζ φλαμίνγκο» στο φετινό Met Gala

15

Ένα έργο τέχνης από άνθη που σχημάτιζαν μεγάλα ροζ φλαμίνγκο υποδεχόταν τους προσκεκλημένους στη Μεγάλη Αίθουσα του Met (Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης) στο μεγαλύτερο γεγονός μόδας της χρονιάς, το ετήσιο γκαλά που διοργανώθηκε στην αμερικανική μητρόπολη τη Δευτέρα.

Η κάπα του οίκου Schiaparelli με σχέδια φλαμίνγκο από τη συλλογή του 2018, το φόρεμα με φτερά του Moschino από τη συλλογή του Άνοιξη 2016 και η μαύρη κωμωδία του 1972, “Ροζ Φλαμίνγκο”, κλασική καλτ ταινία με περίεργη, τολμηρή πλοκή ενέπνευσαν τον διοργανωτή εκδηλώσεων , Ραούλ Αβίλα, ο οποίος επιβλέπει τη διακόσμηση της βραδιάς από το 2007.

Κάθε χρόνο ο διοργανωτής και η ομάδα του δημιουργούν ένα αριστούργημα από άνθη, το ανεπίσημο επιβλητικό καλωσόρισμα στο Met Gala. Φέτος το γλυπτό ήταν ένα σμήνος φανταχτερών, περίτεχνων φλαμίνγκο.

«Παραπέμπουμε στους ακραίους και άγριους τόνους από την ταινία για να δημιουργήσουμε ένα εκλεπτυσμένο, πολυτελές και συναρπαστικό έργο που ξεπερνάει οποιεσδήποτε προσδοκίες, δήλωσε ο Ραούλ Αβίλα στο Vogue.

Για τη δημιουργία του γλυπτού ύψους 7,6 μέτρων αποτελούμενου από 30.000 άνθη εργάστηκαν 25 άνθρωποι.