Τραπέζωμα Πομπέο στο πατρικό του Μητσοτάκη

165

Υπάρχει ένα τραπέζι στα Χανιά που έχει ακούσει πολλές ιστορίες τις οποίες θα ζηλεύαμε όλοι. Εκεί, στο ίδιο μέρος όπου είχε φάει ο Μπους ο πρεσβύτερος τα θρυλικά ξεροτήγανα της Μαρίκας Μητσοτάκη. θα καθίσει και ο Μάικ Πομπέο την επόμενη εβδομάδα.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δέχτηκε, από ό,τι μαθαίνω, πρόσκληση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την οικογένειά του να φάνε μαζί στο πατρικό σπίτι στα πατρογονικά του εδάφη, με την αφορμή της επίσκεψής του στην Ελλάδα και τη βάση της Σούδας. Το επίσημο πρόγραμμα δεν έχει προς το παρόν ανακοινωθεί, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πομπέο θα βρίσκεται στη χώρα μας το τριήμερο 27-29 Σεπτεμβρίου και θα μεταβεί κατ’ αρχάς στη Θεσσαλονίκη, όπου θα είναι ομιλητής, με τον Νίκο Δένδια, σε συνέδριο.

Υστερα οι δυο τους θα συναντηθούν και με τον Μητσοτάκη στα Χανιά, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού για το επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και της στρατιωτικής συνεργασίας μας. Ο Πρωθυπουργός, άλλωστε, μόλις θα έχει επιστρέψει από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών για την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Από τον Μικροπολιτικό των Νέων

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr