Τράπεζα Πειραιώς: Εκπαιδευτικό διαδικτυακό πρόγραμμα για τους αγρότες

19
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Τρ. Πειραιώς: Υπογραφή συμφωνίας με 130 τράπεζες για τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής

Σημαντική γνώση και δεξιότητες που θα βοηθήσουν τους αγρότες να εξελίξουν την εκμετάλλευσή τους ευελπιστεί να προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επιχειρηματικός Σχεδιασμός για Αγροτικές Επιχειρήσεις».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους παραγωγούς, είτε ασχολούνται με την καλλιέργεια της γης είτε με την εκτροφή των ζώων, ανεξάρτητα από το μέγεθος της εκμετάλλευσης. Οι αγρότες θα μπορούν να το παρακολουθήσουν μέσω διαδικτύου, με κόστος 50 ευρώ.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς, σκοπός του προγράμματος είναι η συνοπτική και πρακτική εκπαίδευση των παραγωγών στις βασικές αρχές του επιχειρηματικού σχεδιασμού μιας αγροτικής εκμετάλλευσης, σύμφωνα με τις δομές και τις πρακτικές της σύγχρονης επιχειρηματικότητας, ώστε να είναι βιώσιμη και πετυχημένη.

Σε ένα δυναμικό περιβάλλον – σημειώνει η Τράπεζα Πειραιώς – με πολλές αναδυόμενες ευκαιρίες αλλά και απειλές, κάθε παραγωγός για να εξελίξει την αγροτική του εκμετάλλευση σε μία βιώσιμη και εξωστρεφή αγροτική επιχείρηση καλείται να αναπτύξει επιχειρηματικές γνώσεις και δεξιότητες.

Λαμβάνοντας υπόψη τον περιορισμένο διαθέσιμο χρόνο των παραγωγών και τις ιδιαίτερες συνθήκες της δουλειάς τους, το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη προχώρησε στη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού προγράμματος e-Learning, παρέχοντας πρόσβαση στη γνώση σε όλους τους παραγωγούς, εύκολα από το χώρο τους και στο χρόνο που εκείνοι θα επιλέγουν.

Μέσω μιας ευχάριστης διαδικασίας μάθησης, με video και παιχνίδια γνώσεων, οι παραγωγοί θα αποκτήσουν, με τρόπο απλό και κατανοητό, γνώσεις σε βασικά θέματα επιχειρηματικότητας και εργαλεία οικονομικού σχεδιασμού που θα τους βοηθήσουν να εξελίξουν την επιχείρησή τους.

Οφέλη:

Με την παρακολούθηση του προγράμματος, οι παραγωγοί θα είναι σε θέση:

  • Να κατανοούν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη λειτουργία της εκμετάλλευσής τους.
  • Να σχεδιάζουν επιχειρηματικά την αγροτική τους εκμετάλλευση, με έμφαση στα στοιχεία που πρέπει να αξιολογούν, ώστε να είναι βιώσιμη.
  • Να διαχειρίζονται με επιτυχία την αγροτική τους επιχείρηση, να ελέγχουν και να διαμορφώνουν τη ρευστότητά τους σύμφωνα με τις ανάγκες τους και να εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες χρηματοδότησης.

Σε ποιους απευθύνεται:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους παραγωγούς, είτε ασχολούνται με την καλλιέργεια της γης είτε με την εκτροφή των ζώων, ανεξάρτητα από το μέγεθος της εκμετάλλευσης.

Σε υφιστάμενους παραγωγούς που θέλουν να αναπτύξουν την εκμετάλλευσή τους σύμφωνα με τις δομές και πρακτικές της σύγχρονης επιχειρηματικότητας.

Σε νέους παραγωγούς που θέλουν να ξεκινήσουν σωστά την αγροτική τους εκμετάλλευση, βάζοντας τις βάσεις για μία βιώσιμη αγροτική επιχείρηση.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr