Του ελληναρά ο τράχηλος καραντίνα δεν υπομένει: Άρθρο-παρέμβαση του tomanifesto.gr

172

O πιο εύκολος τρόπος για να τιθασεύσεις το πλήθος είναι ο φόβος. Και ο Ελληναράς φαίνεται πως λατρεύει να φοβάται. Γιατί αυτοσυγκρατείται, δεν είναι παρορμητικός, σκύβει το κεφάλι. Όχι οι Έλληνες, οι πολλοί. Ο Ελληναράς. Ο ένας.

Και ο Ελληναράς αυτή την εβδομάδα αποφάσισε να μην φοβάται. Παρερμήνευσε τον ψύχραιμο λόγο του Σωτήρη Τσιόδρα και των κυβερνητικών στελεχών. Θέλει κραυγές για να καταλάβει ή την αυστηρή επιβολή του νόμου.

Και επειδή αποφάσισε να μην φοβάται, καβάλησε τη μηχανή του ή το αυτοκίνητό του και ξεχύθηκε στους δρόμους.

Όσοι αναγκαζόμαστε ακόμα να κυκλοφορούμε, περιορισμένα λόγω εργασίας, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τους «επαναστάτες» της ασφάλτου. Εκείνους που δεν αντέχουν άλλο κλεισμένοι μέσα και απειλούν ευθέως να γκρεμίσουν εκείνο που με υπερπροσπάθεια κατάφερε να χτίσει η πολιτεία και η κυβέρνηση.

Οι οδηγίες δεν έχουν σημασία για εκείνους. «Ο Απρίλιος είναι ένας εξαιρετικά κρίσιμος μήνας» επαναλαμβάνουν οι αρχές που γνωρίζουν τι θα συμβεί αν κάτι αλλάξει σήμερα.

Αλλά είπαμε για τον Ελληναρά αυτό καμία σημασία δεν έχει.

Σημερινή (8/4) φωτογραφία από δήμο της Αττικής

Και ο Ελληναράς έφερε νέα, αυστηρότερα μέτρα. Τα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Γιατί ο Ελληναράς είναι έξυπνος. Δίνει βεβαιώσεις σε φίλους και συγγενείς για να μετακινούνται ως εργαζόμενοι του.

Έχει πάντα μια καλή δικαιολογία για να παραβεί το νόμο. Άλλοτε τα σπασμένα υδραυλικά στο εξοχικό και άλλοτε κάτι που ξέχασε για τρίτη φορά σε μια μέρα να αγοράσει και υποχρεώθηκε να επιστρέψει στο σούπερ μάρκετ. Και είναι υπεράνω του ιού. Δεν φοβάται για εκείνον λέει. Δεν έχει όμως την λογική να αντιληφθεί πως ο νόμος που παραβαίνει έχει συνέπειες στους υπόλοιπους, ακόμα και στην οικογένεια του.

Αυτός ο Ελληναράς λοιπόν είναι που υποχρέωσε την κυβέρνηση να αυστηροποιήσει περαιτέρω τα μέτρα για να περιφρουρήσει όσα έχει πετύχει μέχρι σήμερα. Και το σύνολο, οι Έλληνες, θα υποστεί τον περιορισμό αυτό. Το σύνολο που ούτως ή άλλως έχει αναλάβει την ατομική ευθύνη να προστατέψει την οικογένεια του, τον εαυτό του και την κοινωνία.

Αλλά τι σημασία έχει; Σε αυτόν τον τόπο σημασία έχει τι κάνει ο Ελληναράς. 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr