Το πρώτο νομοσχέδιο με τις φοροελαφρύνσεις

80
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis«Ψαλίδι» κυβέρνησης σε μετακλητούς υπαλλήλους για να περιορίσει το κόστος

Το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων, κίνητρα για την αγορά ακινήτων και άλλα μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα, θα φέρει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή η κυβέρνηση.

Το φθινόπωρο μαζί με τον προϋπολογισμό του 2020 αναμένεται να ακολουθήσει το δεύτερο νομοσχέδιο με τις μειώσεις φόρων στα φυσικά και νομικά πρόσωπα, τις αλλαγές στον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη σταδιακή μείωση των συντελεστών ΦΠΑ και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Σύμφωνα με tanea.gr, η κυβέρνηση επιλέγει να σπάσει τη φορολογική μεταρρύθμιση σε δόσεις την ώρα που ο επικεφαλής του ΕSM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη (ΕΡΤ) διατηρεί ανοιχτό το θέμα του αφορολόγητου ορίου. «Ενα θέμα στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης καθώς ο αριθμός πολιτών που πληρώνουν φόρο εισοδήματος είναι σχετικά μικρός σε σχέση με όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές είναι ένας πιθανός τρόπος» σημείωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ προσθέτοντας ότι το θέμα θα εξεταστεί τον Σεπτέμβριο όταν θα επιστρέψουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr