Το politico.eu στις υπηρεσίες της Τουλουπάκη

359
του Paul Ryding για το POLITICO

Την Ελένη Τουλουπάκη είχε επιλέξει ως το πρόσωπο που άξιζε κανείς να παρακολουθήσει κανείς το 2019 στην Ελλάδα, το έγκριτο politico.eu. Μια επιλογή που σε κάθε περίπτωση προκάλεσε δικαιολογημένη απορία σε πολλούς!

Σε μια λίστα 28 προσωπικοτήτων που έβρισκε κανείς τον Ρουμάνο φιλόσοφο Mihai Sora, τον Pedro Sanchez, τον Jeremy Corbyn και άλλους βρίσκει και το όνομα της Ελένης Τουλουπάκη η οποία είχε ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στην Ελλάδα με τις πράξεις της, έμοιαζε αρκετά παράταιρο.

Βέβαια ο συντάκτης του κειμένου με ξεκάθαρο τρόπο αναφέρεται σε ένα διχαστικό πρόσωπο στην ελληνική επικαιρότητα και μεταφέρει τις κατηγορίες των αντιπάλων της που την θέλουν «εργαλείο στα χέρια του ακροαριστερού ΣΥΡΙΖΑ».

Εκείνο που δεν μπορούσε να φανταστεί ο συντάκτης είναι πως ενάμιση χρόνο αργότερα η Τουλουπάκη θα διωκόταν για κακούργημα.

Ίσως τότε να απαντούσε διαφορετικά στους κύκλους των ΣΥΡΙΖΑίων στις Βρυξέλλες οι οποίοι σε συνεργασία με συγκεκριμένο στέλεχος της ΕΕ πάλεψαν και κατάφεραν να πείσουν να επιλεχθεί η αγαπημένη τους εισαγγελέας.

Γιατί όμως είχε τόση σημασία; Αν κάνει κανείς μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα του λυθούν όλες οι απορίες: το δημοσίευμα δεν μεταφέρθηκε στην Ελλάδα στην ορθότητά του αλλά όπως εξυπηρετούσε.

Οι περισσότεροι τίτλοι αναφέρονται στο πρόσωπο της χρονιάς για την Ελλάδα, μια θετική δημοσιότητα που η Ελένη Τουλουπάκη είχε ιδιαίτερη ανάγκη ώστε να συνεχίσει το έργο της να διασύρει πρόσωπα και θεσμούς. Φυσικά και το politico δεν έγραφε κάτι τέτοιο, αλλά η δουλειά είχε ήδη γίνει! Και μάλιστα στις πλάτες ενός σοβαρού και έγκριτου μέσου που μάλλον άθελά του χρησιμοποιήθηκε από άλλους.

Το μόνο που πλέον μπορούμε να υποθέσουμε είναι πως τα συγκεκριμένα πρόσωπα που έστησαν την δουλειά (και παραμένουν σήμερα στις Βρυξέλλες) βρίσκονται στη blacklist του μέσου.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr