Το ‘πε και το ‘κανε ο Μητσοτάκης: Ψηφίστηκαν τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από τον Ιανό

66

Με γρήγορες διαδικασίες, όπως απαιτούν οι περιστάσεις, ψηφίστηκαν τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από τον Ιανό. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή που χτύπησε ο Ιανός, δεσμεύτηκε ότι η πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό των πληγέντων με πράξεις και όχι λόγια. Και το έκανε και το κάνει κάθε μέρα το χρέος της η πολιτεία απέναντι στους ανθρώπους που καταστράφηκαν. Για την ώρα το αυτονόητο έγινε πράξη, όσον αφορά στα μέτρα στήριξης. Μένουν να γίνουν κι άλλα, όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. 

Το σχέδιο νόμου για τις αναγκαίες και επείγουσες ρυθμίσεις αντιμετώπισης των καταστροφών που προκάλεσε ο «Ιανός», καθώς και τα περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Επί της αρχής, υπέρ τάχθηκαν η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση δήλωσαν “παρών”. Καταψήφισαν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25. Αρκετά όμως άρθρα με μέτρα ενίσχυσης για την ανακούφιση των πληγέντων από τη φυσική καταστροφή, υπερψηφίστηκαν και από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Το άρθρο του νομοσχεδίου που προβλέπει τη δυνατότητα ανάθεσης, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, υπηρεσιών επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού, καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Το άρθρο του νομοσχεδίου που προβλέπει την αύξηση των πιστώσεων για να καλυφθούν ανάγκες στη δημόσια εκπαίδευση, υπερψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση, με εξαίρεση το ΜέΡΑ 25 που δήλωσε “‘όχι”.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr