Το παρασκήνιο πίσω από την “απουσία” Τσιόδρα

550
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γιατί ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας απουσίαζε από την ενημέρωση των 6 μ.μ. της Παρασκευής μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά; Και τη θέση του πήρε έτερος καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χάρης Γώγος; Και όλα αυτά τη στιγμή που τα κρούσματα Covid-19 για αρκετές συνεχόμενες ημέρες δεν πέφτουν κάτω από τα 200;

Μαθαίνω λοιπόν ότι ο κ. Τσιόδρας στην τελευταία συνεδρίαση των Λοιμωξιολόγων (αυτή που διήρκησε πέντε ώρες για να αποφασιστεί πότε θα ανοίξουν τα ειδικά σχολεία και με ποιο τρόπο) ζήτησε να εμφανίζεται μόνον όταν είναι αναγκαίο.

Τέθηκε λοιπόν θέμα ποιος θα είναι στην ενημέρωση δίπλα στον κ. Χαρδαλιά την Παρασκευή, τη στιγμή που ο (αντικαταστάτης) του Γκίκας Μαγιορκίνης απουσίαζε με άδεια. Στο τραπέζι έπεσαν πολλά ονόματα, κυρίως γυναικών επιστημόνων και τελικά αποφασίστηκε να αντικαταστήσει για αυτή την Παρασκευή τον κ. Τσιόδρα ο καθηγητής κ. Γώγος. Οπως και έγινε. Από την προσεχή εβδομάδα επανέρχεται ο κ. Μαγιορκίνης. Πάντως ο κ. Τσιόδρας δεν σταμάτησε ούτε ένα λεπτό να ενημερώνεται από ομολόγους του στο εξωτερικό και να ενημερώνει.

Μετέχει στις τηλεδιασκέψεις με τον Πρωθυπουργό, εργάζεται στο γραφείο που του έχει παραχωρηθεί στο υπουργείο Υγείας, βρίσκεται κοντά σε ασθενείς στο Αττικόν Νοσοκομείο και έχει- και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι- το χάρισμα της παρέμβασης. Εντύπωση προκάλεσαν τα σχόλια για τον κ. Τσιόδρα του ακαδημαϊκού Νικόλα Σεβαστάκη. Με ανάρτησή του, την επομένη της εμφάνισής του κ. Τσιόδρα στην τηλεόραση, σημειώνει ότι ο λόγος του καθηγητή, η έκφραση και οι αναφορές του, τον έκαναν, να θυμηθεί τον παλαιό όρο «κοινωνιστής» και ότι κάνει ένα ηθικοπλαστικό μάθημα με τον καλύτερο τρόπο «δίχως την πρόθεση του ομιλητή να «κάνει» μάθημα».

Από τον Βηματοδότη

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr