Το νέο Nissan Navara συμβάλλει στη μείωση των ρύπων

224
Το νέο Nissan Navara συμβάλλει στη μείωση των ρύπων tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Στην προσπάθεια να μειωθεί η ποσότητα των επικίνδυνων ρύπων που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα, περιλαμβάνονται και τα μοντέλα της κατηγορίας των pick-up.

Η νέα γενιά του Nissan Navara εξοπλίζεται με αποδοτικότερο κινητήρα, οποίος -σύμφωνα με τον κατασκευαστή- εξασφαλίζει οικονομία καυσίμου έως 6,9 λίτρα /100 χλμ. (συνδυασμένος κύκλος NEDC), ενώ οι εκπομπές CO2 ξεκινούν από τα 182 γραμ./χλμ. Η απόδοση του μοτέρ είναι 163 ή 190 ίπποι.

Συνδυάζεται με καινούριο εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, το οποίο κατασκευάζεται στην Ευρώπη. Προσφέρει σημαντική βελτίωση στη λειτουργία, έχει χαμηλότερο επίπεδο θορύβου και συμβάλει στην οικονομία στο καύσιμο. Επίσης, έγιναν αναβαθμίσεις και στο αυτόματο κιβώτιο επτά ταχυτήτων.

Τα εμπρός δισκόφρενα έχουν αυξηθεί σε μέγεθος από 296 χιλ. σε 320 χιλ., ενώ τα πίσω φρένα διαθέτουν πλέον δίσκους 308 χιλ.

Στα αξιοσημείωτα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται το Intelligent Trailer Sway Assist. Αυτό το νέο σύστημα ελέγχει την κλίση του ρυμουλκούμενου ανιχνεύοντας την περιστροφή στο όχημα και κάνοντας μικρές διορθώσεις σε μεμονωμένη πέδηση τροχών και μείωση ροπής, ώστε να επανέλθει ο έλεγχος του οχήματος και του ρυμουλκούμενου.

Τα Intelligent Braking Assistance, Hill Start Assist, Control Hill Descent και Intelligent Around View Monitor συμπεριλαμβάνονται και πάλι στον εξοπλισμό, ενισχύοντας το τεχνολογικό υπόβαθρο του Navara.

Στο εσωτερικό, η σχέση μεταξύ του οχήματος και του οδηγού επαναπροσδιορίζεται με το νέο σύστημα ψυχαγωγίας NissanConnect με την Alliance In-Vehicle Connectivity (A-IVC).

Το Navara πωλείται σε 109 χώρες σε όλον τον κόσμο. Αυτό το μοντέλο έχει σχεδιαστεί ειδικά για τους Ευρωπαίους πελάτες και είναι χτισμένο στο εργοστάσιο της NMISA στη Βαρκελώνη, το οποίο μόλις γιόρτασε 35 χρόνια επιτυχίας στην παραγωγή.