Το Mitsubishi Outlander PHEV συμβάλλει στη μείωση των ρύπων

7
Το Mitsubishi Outlander PHEV συμβάλλει στη μείωση των ρύπων tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Τα υβριδικά και τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα περιλαμβάνονται στη λίστα των οχημάτων, που συμβάλλουν στη μείωση των ρύπων. Διαθέτουν σύστημα παραγωγής ενέργειας, το οποίο εξασφαλίζει μειωμένη κατανάλωση και μικρότερη ποσότητα ρύπων.

Ειδικότερα, τα υβριδικά συστήματα παραγωγής ενέργειας απαρτίζονται από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης βενζίνης είτε ντίζελ και τουλάχιστον έναν ηλεκτρικό κινητήρα. Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, διαθέτουν μόνο έναν τουλάχιστον ηλεκτρικό κινητήρα.

Στη κατηγορία των υβριδικών αυτοκινήτων ανήκει και το νέο Mitsubishi Outlander PHEV, το οποίο παρουσιάστηκε στην Ελλάδα και είναι διαθέσιμο από το δίκτυο της επίσημης αντιπροσωπείας. Εξοπλίζεται με έναν κινητήρα βενζίνης βενζινοκινητήρας 2.4 κύκλου Atkinson ισχύος 135 ίππων και δυο ηλεκτρικούς κινητήρες. Ο μπροστινός ηλεκτροκινητήρας έχει απόδοση 82 ίππους και ο πίσω 95 ίππους. Η συνδυασμένη απόδοση των τριών μονάδων είναι 224 ίπποι.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η τελική ταχύτητα φθάνει τα 170 χλμ./ώρα. Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 10,5”. Μέση κατανάλωση 2 λίτρα/100χλμ. Εκπομπές CO2 46 γραμ./χλμ. Οι μετρήσεις του κατασκευαστή έγιναν με το νέο πρωτόκολλο WLTP.