Το ΚΙΝΑΛ ευθυγραμμίζεται με το αθλητικό κατεστημένο

240
gennimata-tomanifesto.gr
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με ανακοίνωση του ο Τομέας Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής επιτίθεται με οξείς χαρακτηρισμούς κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ζητώντας μάλιστα την παρέμβαση του Πρωθυπουργού!

Τον κατηγορούν μεταξύ άλλων ότι επιχειρεί να διορίσει(sic) στις ομοσπονδίες τους αρεστούς(;) του, αλλά δεν λένε ότι σκούζουν γιατί ο Αυγενάκης γκρεμίζει την τελευταία εν ζωή κλαδική του «παλιού» ΠΑΣΟΚ στον αθλητικό χώρο.

Όπως δεν τολμούν να πουν ότι εξανίστανται γιατί με τη βαθιά μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη που προωθεί ο Λευτέρης Αυγενάκης, καθαρίζει ο χώρος του αθλητισμού από σωματεία σφραγίδες που ψήφιζαν με εξουσιοδοτήσεις.

Και φυσικά ο Τομέας Αθλητισμού του ΚΙΝΑΛ, που κόπτεται υποτίθεται για την ανανέωση, δεν αναφέρει ότι φωνάζει γιατί θίγονται από τη μεταρρύθμιση οι αρεστοί του που διοικούν τις ομοσπονδίες με ψήφους των σωματείων- σφραγίδα.

Τουλάχιστον σε τέσσερις ομοσπονδίες οι αρεστοί του ΚΙΝΑΛ διοικούν από την εποχή του ΠΑΣΟΚ, ενώ το περίεργο για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι ότι κάνει πως δεν καταλαβαίνει πως οι περισσότεροι από αυτούς έχουν κολεγιά με το ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς η βαθιά μεταρρύθμιση της κυβέρνησης στο χώρο του αθλητισμού, το γκρέμισμα του κατεστημένου που από την Ιστοπολοΐα και τον Στίβο μέχρι το Μπάσκετ και την Κολύμβηση είχε απλώσει παντού τα πλοκάμια του, τελειώνει μαζί με όλους αυτούς τους «μύστες» του… αθλητικού ιδεώδους.

Πολύ απλά οι «παλιές καραβάνες» του ΠΑΣΟΚ, που έσπευσαν να ζητήσουν τη στήριξη της Φώφης Γεννηματά, ξέχασαν να της πουν ότι «παίζουν» και με το ΣΥΡΙΖΑ. Όπως «παρέλειψαν» να της εξηγήσουν τον τρόπο που ψήφιζαν οι… σφραγίδες. Αδυνατώ να πιστέψω ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τα γνωρίζει όλα αυτά.

Εκτός κι αν ο Τομέας Αθλητισμού του ΚΙΝΑΛ είναι αυτοδιοίκητος, γιατί και εκεί κάνουν κουμάντο όλοι αυτοί που έκαναν επί δεκαετίες κουμάντο στον αθλητισμό. Δεν θέλω να πιστέψω ότι τα αθλητικά ιδεώδη του ΚΙΝΑΛ εμφορούνται από τα ίδια «ιδεώδη» που έβαλαν τα θεμέλια του κυκλώματος τη δεκαετία του ’80.

Σε κάθε περίπτωση στο χώρο του αθλητισμού συντελείται μια μεγάλη αλλαγή και αυτό είναι φυσικό να προκαλεί την αντίδραση του κατεστημένου, το οποίο ήλπιζε ότι θα τα κάνει «πλακάκια» με τον Αυγενάκη όπως τόσα χρόνια με τους προκατόχους του. Έχασαν…

Ο Αιρετικός

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr