Το ηθικό μειονέκτημα και «ο νοών νοείτω»!..

151
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΑπλώς τα αυτονόητα

του Νίκου Σίμου

Ο κ. Τσίπρας και η δική του συγκεκριμένη Αριστερά δεν γελοιοποίησε μόνο την έννοια της αριστεροσύνης. Ακύρωσε και την παντιέρα που ανέμιζε ο αριστερός χώρος, επί σειράν ετών και που έγραφε «ηθικό πλεονέκτημα». Που όπως αποδεικνύεται ήταν μία ψευδαίσθηση με την οποία οι Αριστεροί επιχειρούσαν κάθε φορά να καταδυναστεύουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Τώρα στην θέση του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστερά υπάρχει μόνο το ανήθικο πλεονέκτημά της.

Η αιδήμων σιωπή σε όσα έχουν καταμαρτυρηθεί κατά καιρούς, σε βάρος της κυβέρνησης για περίεργες σχέσεις με επιχειρηματίες και ο απροκάλυπτος πλέον εναγκαλισμός με τις ελίτ που άλλοτε, ως ελάσσονα αντιπολίτευση κατήγγελε, αποτελούν την καλύτερη επιβεβαίωση για το τί ήλθε να κάνει η Αριστερά, πέραν όσων ήδη βιώνουμε: Δηλαδή την πλήρη φτωχοποίηση της Ελλάδος, την παράδοση, άνευ όρων κυριαρχικών δικαιωμάτων, και, κυρίως, της εθνικής αξιοπρέπειας και ιστορικών συμβολισμών. Ήλθε η συγκεκριμένη αριστερά να απολαύσει τα προνόμια της εξουσίας όπως την αντιλαμβάνονται βεβαίως, κατά την άσκησή της, μόνον οι επιβήτορές της.

Είναι άκρως αφελείς στο Μαξίμου αν νομίζουν ότι η ελληνική κοινωνία δεν αξιολογεί αυτές τις μέχρι σημερα συμπεριφορές του κ. Τσίπρα και των ευνοουμένων του. Η ελληνική κοινωνία έχει βγάλει ήδη τα συμπεράσματά της για το ποιοι την κυβερνούν.

Η υπομονή του λαού έχει εξαντληθεί, προ πολλού για τον πρόσθετο λόγο ότι οι προκλήσεις δεν αφορούν μόνο τον τρόπο που έχει πολιτευθεί η κυβέρνηση, κατά τρόπο καταχρηστικό. Αλλά συνοδεύονται και από συγκεκριμένες συμπεριφορές προκλητικής εκμετάλλευσης της ισχύος που προσφέρει η εξουσία για καθαρώς ιδιοτελείς λόγους και ωφελιμιστικούς στόχους.