Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά… fake news!: Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τον Μητσοτάκη γιατί δεν "διέσυρε" τη χώρα

469
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Ο… Megaλος διασυρμός του «καναλάρχη» Αλέξη Τσίπρα

«Απροετοίμαστη» ήταν κατά τον ΣΥΡΙΖΑ η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στη Ν. Υόρκη και ψευδής η συνάντηση του με τον Ντ. Τραμπ, που αναβλήθηκε. 

ΕΝΑ-ένα, ίνα μη τρελαθόμεν κιόλας. Ξεκινάμε από τα εύκολα: Η δημόσια τοποθέτηση της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, ότι υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αμερικανό Πρόεδρο, θα αρκούσε και θα ανάγκαζε-όσους διακίνησαν με την υπογραφή τους το fake news-τουλάχιστον να κοκκινίσουν από ντροπή. Το «άδειασμα» ήταν έως και «άγαρμπο». Αλλά και το δέρμα είναι παχύ. Οπότε δεν προέκυψε χρωματική αλλαγή…

Γράφει ο ΦΟΝ ΚΑΡΑΓΙΑΝ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ
ΤΑ ΟΥΣΙΩΔΗ αποτελέσματα της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Ν. Υόρκη θα φανούν ή όχι στο μέλλον. Επί του παρόντος υπάρχουν πολύ σημαντικές συναντήσεις με πρωθυπουργούς χωρών, με τις οποίες υπάρχουν ανοικτά θέματα (Ερντογάν, Ζάεφ, Ράμα) κι ένα διαπιστωμένα θετικότερο κλίμα, την στιγμή που τέθηκαν από ελληνικής πλευράς όλα τα επίμαχα ζητήματα. Υπάρχουν συναντήσεις με ηγέτες μεγάλων χωρών. Υπάρχει ακόμα πλήθος κορυφαίων συναντήσεων με την «επενδυτική αφρόκρεμα» του κόσμου, κάτι που ήταν μεταξύ των ελληνικών προτεραιοτήτων. Και υπάρχει και μια πολιτική και αισθητική αναβάθμιση σε ότι αφορά την διεθνή εικόνα της χώρας. Το έγραψαν πολλοί και το παραδέχθηκαν ακόμα περισσότεροι, εντός κι εκτός συνόρων.

Ο «ΕΠΑΡΧΙΩΤΙΣΜΟΣ» του ΣΥΡΙΖΑ όμως, απέναντι σε αυτά τι βρήκε να ψελλίσει, πέραν του χονδροειδούς ψεύδους περί ανύπαρκτου ραντεβού με τον Τραμπ; Ότι η συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Τ. Ερντογάν ήταν «απροετοίμαστη». Μάλιστα. Άραγε εννοεί, ότι ήταν «απροετοίμαστη» αυτή καθ´ εαυτή ή σε σύγκριση με τις αντίστοιχες συναντήσεις του Α. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας; Όσο κι αν η πολιτική επιπολαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ επιτρέπει να θεωρήσει κανείς ότι ισχύει και η πρώτη εκδοχή- για μια συνάντηση της οποίας τα αποτελέσματα(καλά ή κακά) θα φανούν το προσεχές διάστημα-ας δεχτούμε, ότι ισχύει η δεύτερη. Η «συγκριτική». Ότι δηλαδή η Κουμουνδούρου θεωρεί πιο …προετοιμασμένη τη συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Τ. Ερντογάν, στην οποία υπήρχαν δυο τουρκικές σημαίες και καμία ελληνική!

Ή ΤΟ ΑΚΟΜΑ χειρότερο, την αξέχαστη επίσκεψη του Τ. Ερντογάν στην Αθήνα. Όταν τα έκανε «ρημαδιό» και μετ´ ολίγον κλιμακώθηκε απότομα η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο. Τότε που εντός Ελλάδας, μας μίλησε για τα δικαιώματα της «τουρκικής μειονότητας» στην Θράκη και τότε που απαιτούσε αναιδώς-λες και απευθυνόταν σε υποτελή χώρα- τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, επικαλούμενος προσωπική δέσμευση του Α. Τσίπρα. Και το κυριότερο: Τότε που με μια κουβέντα «έσκισε» την Συνθήκη της Γενεύης μπροστά στον αποσβολωμένο ΠτΔ και τον αμήχανο ΠΘ της χώρας.

Πράγματι λοιπόν, αν αυτά είναι το μέτρο σύγκρισης, ναι ο Κ. Μητσοτάκης πήγε «απροετοίμαστος» στον Τ. Ερντογάν. Δεν ήταν προετοιμασμένος να του επιτρέπει να διασύρει την χώρα του, όπως είχε κάνει ο καλά «προετοιμασμένος» Α. Τσίπρας.