Το «ευχαριστώ» από το Καστελλόριζο στον Βορίδη

by MANIFESTO
Θερμές ευχαριστίες του Δήμου Μεγίστης για το έμπρακτο ενδιαφέρον Βορίδη στην αναβάθμιση των υποδομών τον Καστελλόριζου
Τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη απέστειλε ο Δήμαρχος Μεγίστης Γιώργος Σαμσάκος για το γεγονός ότι κατά το τριήμερο 19 – 21 Φεβρουαρίου κλιμάκιο του υπουργείου, αποτελούμενο από οικονομολόγους και μηχανικούς, επισκέφθηκε το Καστελλόριζο με στόχο τη διενέργεια ελέγχου για την ένταξη αναπτυξιακών έργων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Στόχος του κ. Βορίδη, δεδομένης και της ιδιαίτερης εθνικής και γεωπολιτικής σημασίας που καταλαμβάνει το ακριτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης, είναι η συνολική αναβάθμιση των υποδομών και των τριών νησιών μέσα από την πραγματοποίηση έργων πνοής που θα επιλύσουν παλαιά και νέα ζητήματα.
Μεταξύ των έργων υποδομών που εξέτασε το κλιμάκιο είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του Καστελλόριζου με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η κατασκευή έργων οδοποιίας, ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης – αποχέτευσης καθώς και η περιβαλλοντική αναβάθμιση της Ρω και της Στρογγύλης.
«Η δουλειά που πρέπει να γίνει για την τελική ένταξη των έργων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα καθώς και την υλοποίησή τους είναι αρκετά μεγάλη, αλλά πιστεύουμε ότι μέσα από τη συνεργασία του Δήμου μας και του Υπουργείου Εσωτερικών, θα επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» καταλήγει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Μεγίστης.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα