Το BMW Group αποκάλυψε το όχημα δοκιμών «Power BEV»

11
Το BMW Group αποκάλυψε το όχημα δοκιμών «Power BEV» tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Το όχημα δοκιμών «Power BEV» του ομίλου BMW εφοδιάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες πέμπτης γενιάς, οι οποίοι αποδίδουν συνολική μέγιστη ισχύ πάνω από 720 ίππους και έχουν επιτάχυνση από την στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα.

Στόχος της ομάδας το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήταν να δημιουργήσει ένα μοντέλο που να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του, προσφέροντας ανώτερη αίσθηση ακρίβειας και κρατήματος στις στροφές. Το μυστικό της δυναμικής συμπεριφοράς του είναι ο ανεξάρτητος έλεγχος των μοτέρ του πίσω άξονα. Έτσι καθίσταται εφικτή και η κατανομή ροπής μεταξύ των δύο πίσω τροχών για μέγιστη ελκτική πρόσφυση σε δυναμικούς ελιγμούς οδήγησης.

Το Power BEV βασίζεται σε ένα τρέχον μοντέλο παραγωγής της BMW σειράς 5. Η ένταξη ενός τέτοιου συστήματος κίνησης σε αυτοκίνητο παραγωγής αποτελεί ένα σοβαρό τεχνικό εγχείρημα, αλλά επιτεύχθηκε χωρίς απολύτως κανένα περιορισμό στη καμπίνα επιβατών. Μετά από αυτή την εξέλιξη, σε μελλοντικά project οχημάτων μαζικής παραγωγής, θα μπορεί να επιλέγεται η κατάλληλη τεχνολογία για το εκάστοτε μοντέλο, με τους πελάτες να διαλέγουν την κατάλληλη -για αυτούς- τεχνολογία και αυτοκινητιστική φιλοσοφία τους.