Τηλεφωνική επικοινωνία Στόλτενμπεργκ-Τσαβούσογλου μετά την… κωλοτούμπα

12

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ είχε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά την «στροφή» 360 μοιρών που πραγματοποίησε ο Γενς Στόλτενμπεργκ αναφορικά με την «έναρξη διαλόγου» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, Τσαβούσογλου και Στόλτενμπεργκ συζήτησαν το θέμα της ανατολικής Μεσογείου και τις τελευταίες εξελίξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επικοινωνία των δύο άνδρών έγινε μετά την «κωλοτούμπα» του ΓΓ του ΝΑΤΟ στο θέμα της συμφωνίας Ελλάδας – Τουρκίας, αφού ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κάποια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών παρά μόνο τεχνικές συζητήσεις.

Νωρίτερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, επιτέθηκε στην Αθήνα χρησιμοποιώντας εκφράσεις ότι «η Αθήνα λέει ψέματα σε ό,τι αφορά στη διαμεσολάβηση του ΝΑΤΟ» και ότι «δεν επιθυμεί στην πραγματικότητα το διάλογο».

Επανέλαβε δε, ότι ο έλληνας ομόλογός του, Νίκος Δένδιας, απέρριψε πρόταση για «άνευ όρων» διάλογο σχετικά με την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. «Η Ελλάδα ας μην περιμένει να εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας. Τους προτείνουν διάλογο και εκείνοι συνέχεια αρνούνται. Υπήρξαν πρωτοβουλίες και από την ΕΕ και από το ΝΑΤΟ. Εμείς λέμε ναι, αυτοί όχι αν και αρχικά είχαν δεχθεί» τόνισε.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr