Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον Αρμένιο ομόλογο του για την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

19
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρμένιο ομόλογό του για την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο twitter, ο Νίκος Δένδιας στην επικοινωνία του με τον Ζόχραμπ Μνατσακανιάν επιβεβαίωσε τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αρμερνίας. Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια ανθρώπων της χώρας και δήλωσε ετοιμότητα για άμεση βοήθεια στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την κατάσταση στην Αρμενία

Προηγήθηκε η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που ανέφερε: «Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του ΝαγκόρνοΚαραμπάχ, που προκάλεσε και θύματα μεταξύ αμάχων. Καλούμε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να προβούν σε άμεση παύση των εχθροπραξιών και να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ.

Η ειρηνική επίλυση των διαφορών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου είναι μονόδρομος για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα», σημειώνει του υπουργείο Εξωτερικών και καταλήγει: «Αναμένουμε ότι κάθε ενέργεια και δήλωση από πλευράς εμπλεκομένων αλλά και τρίτων θα εντάσσεται σε αυτήν τη λογική, αποφεύγοντας την υποδαύλιση της έντασης».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr