Τηλεδιάσκεψη Βαρβιτσιώτη-Χριστοδουλίδη: Παρουσίασε τους κύριους στόχους της Ελληνικής Προεδρίας

by news

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ήταν η πρώτη από έναν κύκλο επαφών που ξεκίνησε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών με ομολόγους του των 46 λοιπών κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης και υπό την ιδιότητά του ως Προεδρεύων της Επιτροπής Υπουργών του Οργανισμού.

Κατά τη συνομιλία του με τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών, ο κ. Βαρβιτσιώτης παρουσίασε τις προτεραιότητες, το πρόγραμμα και τους κύριους στόχους της Ελληνικής Προεδρίας, η οποία, ως γνωστόν ξεκίνησε την Παρασκευή 15 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 18 Νοεμβρίου 2020.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Βαρβιτσιώτη για την ενημέρωση, επισημαίνοντας τη βαρύνουσα σημασία των επιλογών της Ελληνικής Προεδρίας. Τέλος, τον διαβεβαίωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή για την επιτυχή διεξαγωγή της Ελληνικής Προεδρίας.

Σχετικα Αρθρα