Τι συζήτησε ο Τσίπρας με τον αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών

65

Την ανάγκη να συνεχίσουν οι ΗΠΑ να στέλνουν σταθερά και σαφή μηνύματα στην Τουρκία να τερματίσει την επιθετικότητά της σε Κυπριακή ΑΟΖ και Αιγαίο τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ , για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Philip Reeker.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου, κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκε η σημασία που έχει η διατήρηση του ρόλου της Ελλάδας ως τον βασικό πυλώνα ειρήνης, σταθερότητας και ανάπτυξης στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια και ως περιφερειακό ενεργειακό κόμβο.

Επιπλέον, τονίστηκε η σημασία του υψηλού επιπέδου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας και ΗΠΑ που καθιερώθηκε το 2018 με τις ΗΠΑ, ως βάση για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι το μέλλον της περιοχής μπορεί να οικοδομηθεί μόνο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού.

Εξ΄ ού και τόνισε την ανάγκη να δίνονται σταθερά και σαφή μηνύματα από τις ΗΠΑ, ότι η τουρκική επιθετικότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ και στο Αιγαίο πρέπει να τερματιστεί.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr