Τη Μ.Δευτέρα θα απολογηθεί ο Λυκουρέζος

18

Προθεσμία για τη Μ.Δευτέρα, προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του ζήτησε και έλαβε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος από τον εφέτη ειδικό ανακριτή Ευτ. Νικόπουλο.

Βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απόπειρας εκβίασης σε βάρος του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου και συνελήφθη χθες μετά από εντάλματα του ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της αποκαλούμενης “μαφίας των φυλακών”.

Μέχρι πρότινος ήταν νομικός παραστάτης του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος πριν από 3 εβδομάδες συνελήφθη για την ίδια υπόθεση και έχει κριθεί προφυλακιστέος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Αλ.Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, δήλωσε:

“Οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δύο προϋποθέσεις. Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κ.Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. Ο ίδιος είναι σοκαρισμένος. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Ο κ.Λυκουρέζος είναι γνωστής κατοικίας κάθε μέρα βρίσκεται στα δικαστήρια.”

Ο έτερος δικηγόρος, Θεόδωρος Παναγόπουλος, ο οποίος συνελήφθη μόλις επέστρεψε στην Αθήνα από τα Ιωάννινα, ζήτησε και έλαβε και αυτός προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα.

Σχόλιο Λυκουρέζου
Ο κ.Λυκουρέζος, μόλις ενημερώθηκε από τον ανακριτή για το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, σχολίασε: “Εγώ και ο Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014. Αν είναι δυνατόν!”

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr