Τι είδους… «μνημείο» είναι ο Τσίπρας;

168

Στον Γιώργο Παπαδάκη βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για να πει “Καλημέρα Ελλάδα”, μέσω του ANT1. Και επί τη ευκαιρία και μετά από τις απαραίτητες συστάσεις και νουθεσίες, όπως είθισται να κάνει ένας έμπειρος και δοκιμασμένος στα δύσκολα πρωθυπουργός, μας είπε ότι αν κάνουμε λίγο υπομονή τότε με προσωπική παρέμβαση θα μετατρέψει την ευημερία των αριθμών σε ευημερία των ανθρώπων.

Δεν ξέρουμε ποιος του το έγραψε να το πει, αν και υποψιαζόμαστε, αλλά με τέτοιου είδους εξυπνάδες δεν γεμίζουν οι τσέπες.

Είπε, όμως, και άλλα χαριτωμένα όπως «πως ο πολίτες καταλαβαίνουν τι γίνεται, ό,τι κι αν λένε οι πολιτικοί», δηλαδή και ο ίδιος, ενώ σε σχετική ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη, άφησε ανοικτό το παράθυρο μείωσης του αφορολόγητου καθώς και άλλων μέτρων ελάφρυνσης πριν από τις εθνικές εκλογές». Δεν μας είπε βέβαια ότι του έδωσε την ευκαιρία πριν από λίγες ημέρες η Νέα Δημοκρατία να ψηφίσουν από κοινού τη μη μείωση του αφορολόγητου.

Μας είπε ωστόσο ότι, εάν δεν άλλαζε θα ήταν μνημείο του εαυτού του. Εδώ που τα λέμε πρόκειται περί… μνημειώδους δήλωσης που δείχνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να μην έχει χιούμορ-γιατί χιούμορ δεν έχει παρά τα αστειάκια με τα οποία γελάνε οι αυλικοί του- αλλά βγάζει τον καλλιτέχνη που έκρυβε μέσα του.

Και εν προκειμένω είναι πασιφανές ότι δεν είναι μνημείο του εαυτού του, αλλά είναι προφανές ότι ως «πολιτιστικό αγαθό»-αφού αυτή είναι η έννοια του μνημείου- οφείλει μετά τις 26 Μαΐου να επιλέξει κατηγορία: Θα είναι «αρχαίο» ή «νεότερο» μνημείο;

Εκτός κι αν μείνει… Άγαλμα.