Τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλο ζητά η προανακριτική

59
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η προανακριτική επιτροπή, μετά και τις… βόμβες του Σάμπι Μιωνή κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, υπέβαλλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, με την οποία του ζητά η Επιστημονική Επιτροπής της Βουλής να γνωμοδοτήσει με ποιο τρόπο θα γίνει αυτή η διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, πέρα από αυτό για το οποίο έχει λάβει εντολή από την Ολομέλεια.

Στην επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, το προεδρείο της Επιτροπής αναφέρει: «Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής και στο πλαίσιο της διερευνώμενης υπόθεσης, προέκυψαν ενδείξεις για ενδεχόμενη τέλεση νέων συναφών αδικημάτων, πέραν αυτών που ορίζονται στην προαναφερόμενη απόφαση της Ολομέλειας».

Όπως αναφέρει το newsit.gr, την Τετάρτη (26/2), ο κ. Τασούλας απέστειλε και τη σχετική επιστολή στον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, καθηγητή Κώστα Μαυριά προκειμένου να γνωμοδοτήσει τον τρόπο.

Η ανάγκη της γνωμοδότης του Επιστημονικού Συμβουλίου, έχει προκύψει ως «πρόνοια» προκειμένου να μην υπάρξει κάποια ενέργεια ως προς την εγκυρότητα των διαδικασιών της προανακριτικής που θα μπορούσαν να ακυρώσουν την όλη διαδικασία από το Δικαστικό Συμβούλιο που θα επιληφθεί σε τυχόν ενστάσεις που θα προβληθούν από την πλευρά του ελεγχόμενου αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.