Θεοδωρικάκος: Προσπαθούμε για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

21
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Θεοδωρικάκος: Προσπαθούμε για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, επικεφαλής του κυβερνητικού κλιμακίου στη Χαλκιδική, δήλωσε ότι η κρατική μηχανή προσπαθεί άμεσα να αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση στις πληγείσες περιοχές, το οποίο είναι και το βασικό πρόβλημα.
Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον RealFM έδωσε συγχαρητήρια στους ανθρώπους της Πυροσβεστικής, λέγοντας χαρακτηριστικά «Θέλω να συγχαρώ τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι οποίοι έχουν δουλέψει και έχει διασωθεί πάρα πολύς κόσμος, πολλοί εγκλωβισμένοι και περιορίστηκαν όσο ήταν δυνατόν οι καταστροφές από αυτή την ακραία καιρική συνθήκη, με έναν ανεμοστρόβιλο ο οποίος δεν έχει ξαναεμφανιστεί εδώ πέρα»
Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι το βασικό πρόβλημα είναι η αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος. Από εκεί υπάρχουν πολλά θέματα καθώς η εικόνα που υπάρχει από την ΑΔΜΗΕ είναι ότι γίνονται προσπάθειες αλλά υπάρχει μία καθυστέρηση. Υπάρχει εξαιρετικός συντονισμός με τον στρατό ο οποίος παρέχει γεννήτριες ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν βασικές υποδομές… Έχει υπάρξει απόφαση για έκτακτη ενίσχυση των τριών δήμων που έχουν πληγεί με ένα συνολικό ποσό 500.000 ευρώ και η κυβέρνηση κάνει τα δέοντα με τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών τον κ. Σκυλακάκη για την αποζημίωση των ανθρώπων».
Σε ότι έχει να κάνει με τον αριθμό ειδοποιήσεων κατά την διάρκεια καταστροφών, τον λεγόμενο 112, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι Ήδη έχει παρέμβει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, θα γίνουν αύριο οι δοκιμές, νομίζω ότι και αυτό μπαίνει σε τροχιά να αρχίσει να λειτουργεί κανονικά».