Ο ΣΥΡΙΖΑ, συστηματικά, επιχειρεί να διχάσει τον ελληνικό λαό, ενώ η ΝΔ προχωράει το μεταρρυθμιστικό της έργο, με στόχο μία σύγχρονη Ελλάδα, τόνισε ο  υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Αναφερόμενος στην απόφαση για την Χρυσή Αυγή και στη στάση που τήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι σημασία έχει ο ελληνικός λαός να μην επιτρέψει, ξανά, σε οποιονδήποτε εκφράζει φασιστικές ιδέες να μπει στην Βουλή.

Συγκεκριμένα, για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, χθες, στην Βουλή, ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε να περάσουν ούτε 24 ώρες, όπου στη χώρα διαμορφώθηκε ένα θετικό ενωτικό κλίμα, διότι η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων αισθάνθηκε ικανοποίηση από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και την καταδίκη της ως εγκληματική οργάνωση, με ό,τι αυτό επιφέρει, και ήρθαν στη Βουλή για να ξανα-διχάσουν τους πολίτες».

Κι αυτό, για να περάσουν σε δεύτερο πλάνο τις σημαντικές καταγγελίες που κατέθεσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Κοντονής, όπως υπογράμμισε ο υπουργός, καθώς «και σε μία προσπάθεια για να σβήσουν από τη μνήμη των Ελλήνων -λες και δεν θυμόμαστε- τί είχε συμβεί στα χρόνια που κυβερνούσε ο κ. Τσίπρας, για τις επιλεκτικές σχέσεις που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή».

Ταυτόχρονα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επισήμανε, πως έμεινε αναπάντητο το εξής κρίσιμο ερώτημα: «Γιατί λίγες μέρες προτού φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα και κατήργησε τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων ανάμεσα στις ποινές και μείωσε τις ποινές για  διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης; Τότε δεν αντιλαμβάνονταν ότι αυτό αφορά, προφανέστατα τη Χρυσή Αυγή, αφού συνεχιζόταν η δίκη της;».

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός: «Νομίζω ότι το ήξεραν, αλλά -κατά πάσα πιθανότητα- έπρεπε να ξοφλήσουν γραμμάτια από το παρελθόν. Είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα, την οποία, χθε,ς ο κ. Ραγκούσης, μέσα στις συνδικαλιστικές εξάρσεις του, δεν μπόρεσε να αποκρύψει και γι’ αυτό για ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ απομονώθηκε από το σύνολο των κομμάτων».

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Στη συνέχεια, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης, ο Κώστας Τσιάρας, ανακοίνωσε στην Βουλή την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, με τις οποίες θα αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που δημιούργησαν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, θύμισε ότι οι αλλαγές δεν μπορούν να έχουν αναδρομική ισχύ.

«Με απόφαση του Δικαστηρίου η φασιστική, νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, είναι εγκληματική οργάνωση, αλλά οι φασιστικές απόψεις και οι νεοναζιστικές συμπεριφορές μπορεί να εκφράζονται και από οποιονδήποτε άλλο. Γι’ αυτό θεωρώ ότι είναι υποχρέωση μιας δημοκρατικής κοινωνίας, μιας φιλελεύθερης κοινωνίας, μιας κοινωνίας που θέλει να έχει ένα πολιτισμένο ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας, να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε φασιστική εκδοχή. Άρα, σε τελική ανάλυση αντιμετωπίζονται μόνο από τη δημοκρατική κοινωνία. Είναι υπόθεση πλέον όλων μας», πρόσθεσε.

Σε επισήμανση του κ. Πορτοσάλτε ότι καθηγητές Πανεπιστημίου λένε πως οι νεοναζιστές μπορούν να έχουν κόμμα και μέσα από τον Κορυδαλλό, ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε: «Μα αυτό ακριβώς σας λέω. Παρακολουθώ, με μεγάλη προσοχή, αυτόν τον προβληματισμό και γι’ αυτό είπα αυτό που είπα: Σημασία έχει ο ελληνικός λαός να μην ξανα-επιτρέψει στους νεοναζιστές να μπουν στη Βουλή. Και σε αυτούς και στους ομοίους τους».

Ο κ. Πορτοσάλτε θύμισε ότι ο Ποινικός νόμος, που οδήγησε την Χρυσή Αυγή στο εδώλιο είχε ψηφιστεί το 2001 από την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη και από σύσσωμη τη ΝΔ, ενώ το ΚΚΕ είχε καταψηφίσει και ο τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ είχε αποχωρήσει από τη Βουλή.

«Κατ’ αρχήν πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι αυτός που καταδίκασε τη Χρυσή Αυγή είναι η Δικαιοσύνη. Και η παρουσία οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου έξω από την πόρτα του Δικαστηρίου δεν νομίζω ότι ξεπλένει κανέναν από τις ευθύνες του στο παρελθόν για τις επιλεκτικές σχέσεις με τη Χ.Α.» σχολίασε ο κ. Θεοδωρικάκος, θυμίζοντας ότι «ενώ ο Σταύρος Δήμας ως υποψήφιος Πρόεδρος είχε πει, ξεκάθαρα, ότι αρνείται να αποδεχτεί τις ψήφους της Χρυσής Αυγής για να εκλεγεί, κάποιοι άλλοι προτίμησαν να έχουν επιλεκτικές σχέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, χθες, αυτές τις συμπεριφορές προσπάθησε να μας κάνει να τις ξεχάσουμε.

Είναι ασύγκριτη η υποκρισία. Είναι άλλη μια επιχείρηση τεχνητού διχασμού, η οποία προφανώς δεν περνάει. Ο ΣΥΡΙΖΑ γεννήθηκε μέσα στο διχασμό και μπορεί να υπάρξει μόνο σε ανώμαλες και διχαστικές συνθήκες. Και αποδεικνύεται και κάτι ακόμα: Δεν μπορεί να αλλάξει. Είναι αυτό που γνωρίσαμε τα τέσσερα χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα με τις διαρκείς αντιφάσεις της».

Για την ελληνική ιθαγένεια

Αναφορικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την Ελληνική Ιθαγένεια, που ψηφίστηκε, χθες, από την Ολομέλεια της Βουλής, ο Τάκης Θεοδωρικάκος διευκρίνισε πως αφορά στους αλλοδαπούς αλλογενείς, οι οποίοι έχουν νόμιμες προϋποθέσεις για να γίνουν Έλληνες πολίτες και οι οποίοι, μέχρι σήμερα, στέλνονταν στις Επιτροπές, με αποτέλεσμα να έχουν στοιβαχτεί, πάνω από 30.000 αιτήσεις, που εξετάζονται σε συνθήκες, που δεν είναι ούτε δίκαιες ούτε αντικειμενικές.

Με τα νέα δεδομένα, όπως εξήγησε ο υπουργός, αυτοί οι άνθρωποι θα κληθούν να αποδείξουν με γραπτές εξετάσεις, αξιοπιστίας πανελλαδικών εξετάσεων, ότι γνωρίζουν, με επάρκεια, την ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία, τον ελληνικό πολιτισμό και το ελληνικό πολιτικό σύστημα. «Εκεί που υπάρχει ο υποκειμενισμός των Επιτροπών, θα αντικατασταθεί από ένα δίκαιο, αντικειμενικό σύστημα εξετάσεων… Είναι μεταρρύθμιση που μας φέρνει εκεί που είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία, σοβαρές και πολιτισμένες χώρες, που αντιμετωπίζουν το θέμα της υπηκοότητας», σημείωσε ο υπουργός. Τέλος, τόνισε πως «όταν κάποιος διεκδικεί να έχει την τιμή να είναι Έλληνας πολίτης, θα πρέπει να αποδείξει ότι το θέλει και άρα θα πρέπει να αποδείξει καταρχήν ότι γνωρίζει ελληνικά και βασικά πράγματα για το πολιτικό σύστημα, διότι απλούστατα αύριο, θα πάει να ψηφίσει, θα είναι όπως είμαστε όλοι μας, θα έχει πολιτικά δικαιώματα».