Θεοχάρης: Δεν θα αυξηθεί η πληρότητα στα πλοία

by news

Δεν θα αυξηθεί η πληρότητα των πλοίων ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. «Έχουν φτάσει στα όριά τους οι ακτοπλοϊκές, όμως η Επιτροπή είναι αυστηρή», σχολίασε σχετικά.

Να σημειώσουμε ότι ήδη παρατηρείται έλλειψη των εισιτηρίων, καθώς τα πλοία ταξιδεύουν με το 65% των επιβατών τους, ωστόσο η Επιτροπή απέρριψε το ενδεχόμενο αύξησης της πληρότητας.

«Φέτος η χώρα κάνει επένδυση, δεν έχει τεθεί στόχος» δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, σημειώνοντας υπάρχουν μια σειρά από παράγοντες που δεν ελέγχει η Ελλάδα. Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε εύκολη χρονιά», σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε τέτοια υπόσχεση και ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό.

Όσο αφορά στην εισαγωγή κρουσμάτων, είπε πως «η χώρα είναι απολύτως θωρακισμένη», ενώ εξήγησε πως γίνεται έλεγχος στο 10-12% αυτών που μπαίνουν, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι, για όσους έρχονται από την Αγγλία, γίνονται παραπάνω έλεγχοι.

Σχετικά με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», ο Χάρης Θεοχάρης είπε πως θα πάρει το μεγαλύτερο ποσοστό όσων έκαναν αίτηση, ενώ, όπως ανακοίνωσε, «σε μία –δύο μέρες θα βγάλουμε τους τελικούς πίνακες». Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 2000 ξενοδοχεία ήδη και όπως είπε ο Υπουργός, θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα, για να μπουν κι άλλα.

Ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε και στο μέτρο στήριξης των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, αφού ψηφίστηκε χθες το μέτρο της επιχορήγησης επιταγών 300 ευρώ για διακοπές. Εξήγησε ότι θα δίνεται όπως τα κουπόνια για βενζίνη και μεταφορικά, με τη μορφή voucher.

Σχετικά με την υπαγωγή των ξεναγών στα προγράμματα στήριξης, απάντησε πως ερευνάται το ενδεχόμενο να ενταχθούν σε αυτό των 534 ευρώ.

Αναφορικά με την κρουαζιέρα, είπε πως ανοίγει την 1η Αυγούστου, με αυστηρό πρωτόκολλο, όμως ξεκαθάρισε πως «είναι επένδυση για του χρόνου».

Κληθείς, τέλος να σχολιάσει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού είπε πως «δεν μας νοιάζει ο ανασχηματισμός, αλλά ο μετασχηματισμός της κοινωνίας».

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα