Ο Δρίτσας έχει αγωνία για το… “δεξιό” προφίλ της ΝΔ

405
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

«Η κυβέρνηση προετοιμάστηκε πολύ καιρό να εμφανίσει το μαύρο- άσπρο και τον αυταρχισμό και τον συγκεντρωτισμό να τα παρουσιάσει ως αποφασιστικότητα και ως δυναμισμό», δήλωσε ο βουλευτής Α’ Πειραιώς και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», αποτιμώντας τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έφερε στη Βουλή.

«Μία έπαρση απίστευτη και μια αυταρέσκεια, που δεν χαρακτηρίζει ούτε καν και την παράδοση του χώρου της Δεξιάς σε άλλες περιόδους, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου στυλ διακυβέρνησης: Συγκεντρωτισμός, αυταρχισμός, έπαρση και επικοινωνιακή αξιοποίηση και μεταβολή των περιεχομένων των πραγματικών στόχων, που έχει ως κυβερνητικό πρόγραμμα», είπε ο κ. Δρίτσας, σημειώνοντας ότι «αυτό το πρόγραμμα που τώρα παρουσιάζει η ΝΔ ήταν και το πρόγραμμα -με κάποιες προσαρμογές προφανώς- της περιόδου, που οδηγήθηκε η χώρα στη χρεοκοπία», καθώς «και τότε είχαμε μεγαλεία, ολυμπιάδες, δανεισμούς, ροή χρήματος, παραγωγή πλούτου, δεν είχαμε όμως ούτε κοινωνικό κράτος, ούτε δημοσιονομικό έλεγχο, ούτε συστηματική προσπάθεια οργάνωσης κράτους δικαίου, ούτε και αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων, ούτε είχαμε εργασιακά δικαιώματα».

Ερωτηθείς για την πορεία των εσωκομματικών διεργασιών στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μεγάλο κόμμα, εμπεδωμένο πια στη συνείδηση μιας πολύ μεγάλης μερίδας της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό μας γεννά νέες υποχρεώσεις και νέες δεσμεύσεις […] Τώρα πια δεν είμαστε μόνο αξιωματική αντιπολίτευση –τέτοιον ρόλο είχαμε και στο παρελθόν μετά το 2012, τώρα είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση, έχοντας ήδη κυβερνήσει τη χώρα. Με αναβαθμισμένη γνώση και ποιότητα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Όλα αυτά απαιτούν συμμετοχή του κόσμου, συμμετοχή των παραγωγικών φορέων, των εργαζομένων, των διανοουμένων, της νεολαίας, των αγροτών, όλων όσων προσβλέπουν στο κοινωνικό κράτος και τη δίκαιη ανάπτυξη».

*Τη συνέντευξη πήρε η Σοφία Παπαδοπούλου

**Επιμέλεια: Σμαρώ Αβραμίδου

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ